Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsspel för Johansson och Astvald

Då förbundskapten Roland Larsson tog ut P19-truppen för fyralagsturneringen i spanska La Manga under februari månad fanns två  ÖSKare med. Båda hade anledning att glädja sig lite extra över uttagningen. Oskar Johansson har ”på gamla dagar” spelat till sig en plats i laget. Han skadades dock foten i en augustilandskamp i Gästrikland. Stora delar av hösten gick sedan åt till rehabilitering och när kallelsen till en decembersammandragning gick ut fanns inte Oskar med på deltagarlistan.

Med kommer istället Marcus Astvald, som för första gången får möjligheten att visa upp sig i landslagssammanhang. Mackan har gjort något av en kometkarriär. Så sent som år 2007 spelade han som 17-åring div 4-fotboll med ÖSK Söder. Inför säsongen 2008 lyftes han upp till talangtruppen för spel i div 3 med ÖSK Ungdom. Dessutom blev det en hel del matcher i U21-allsvenskan för hans del. Under hösten lyftes han upp till A-truppen träningsmässigt och kring årsskiftet fick han (fast fortfarande registrerad hos ÖSK Ungdom) tillsammans med den ett år äldre Erik Nilsson ett spelarkontrakt med ÖSK. Enligt uppgift var det positiva insatser från hans del under decemberlägret som gav honom en plats i landslagstruppen.

NA: Han är ÖSK:s nye landslagsspelare

SvFF: P19/90: Trupp till La Manga-turnering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.