Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Juhlin tränar Åtvidaberg

Håkan Juhlin med Daniel Björnqvist – en av de talanger han tog fram under sin tid med ÖSKs dåvarande talangtrupp.

Håkan Juhlin, mångårigt verksam framför allt inom ÖSK-familjens talangutveckling, tar över som ny tränare för Åtvidabergs FF. Den tidigare allsvenska klubben har haft det tungt sedan de åkte ur den högsta serien.

För tillfället ligger de sist i div 1 (även om avståndet till säker mark ännu inte på något sätt är oöverbryggbart). Den tidigare tränarduon Daniel Hallingström och Pontus Hydén lämnade nyligen klubben efter en katastrofal säsongsinledning.

I och med att Håkan tar över som ansvarig för Åtvidaberg blir det två lag som får lov att se sig om efter en ny tränare. Håkan har den här säsongen nämligen tränat både Yxhults IK och U14-truppen hos ÖSK Ungdom.

Åtvidabergs FF: Ny huvudtränare klar
Corren.se: Avslöjar: Han tar över i ÅFF

Juhlin tränar Yxhult

I bildarkivet hittade jag denna bild från år 2010 på Håkan Juhlin, som instruerar Eric Bassombeng och Henri Belle.

Håkan Juhlin, som under de senaste åren jobbat med U-trupper inom ÖSK Ungdoms organisation, har ett nytt tränarjobb. NA skriver idag, att han tar över tränaransvaret för Yxhults IK efter Bernhard Nilsson.

Håkan kommer till Yxhult med en lång uppdragslista från ÖSK-familjen. Han var under många år ansvarig tränare för vad som då kallades ÖSKs Talangtrupp som under namnet ÖSK Ungdom spelade div 3- och ibland div 2-fotboll. Under en säsong var han assisterande tränare för A-laget under Patrick Walker/Urban Hammar. I ÖSK Ungdom har han i nutid varit ansvarig tränare för de framgångsrika 01:orna. Det senaste uppdraget har varit ansvaret för ÖSK Ungdoms sista U-trupp med spelare födda 2004.

Drivande kraft i Yxhult är för övrigt Ove Lindqvist, en gång i tiden dynamisk ordförande i ÖSK Fotboll. Det var i och för sig före min tid i Örebro, men han var väl en drivande kraft då Behrn Arena byggdes om, fick konstgräs etc.

I div 3 kommer Håkan bland annat att ställas mot Patric Walker som coachar nyuppflyttade Scandinavian FC Örebro och kanske även mot sin far Björn som under de två senaste åren hjälpt Magnus Carlsson i uppkvalade Adolfsbergs IK.

NA: Förre ÖSK-profilen tar över Yxhult

Magnus Samuelsson ny assisterande i Talangtruppen

ÖSK skriver idag på sin hemsida, att det blir ÖSKs tidigare mittbacksklippa och lagkapten Magnus Samuelsson som tar över som assisterande tränare för ÖSKs talanglag.
– Jag tror det kommer bli ett bra komplement med Magnus som assisterande. Magnus är ambitiös och har bra erfarenheter av spel på elitnivå. Magnus har även en bra kunskap inom fysträning, säger ÖSKs sportchef Lennart Sjögren i en kommentar.

Helt ny som ungdomstränare i ÖSKs organisation är faktiskt inte Magnus. Han verkade under förra året som talangutvecklare för pojkar födda 1995.

Ett positivt val med Magnus. Jag har pratat med honom några gånger, då han varit på Behrns plast och tränat sina ungdomar. Han verkar klart motiverad över att jobba med den här typen av tränaruppdrag.

Delvis ny roll för Tommy.
ÖSK skriver också, att Tommy Ohlsson tar ansvaret för innehållet i träningarna för talangutvecklingen gällande spelare 13-19år. Han kommer även att hjälpa till en del med arbetet i Talangtruppen. Här handlar det väl i första hand om en avlastning av Håkan Juhlin som tidigare haft samordningsansvaret även för de ungdomar som inte tillhört talangtruppen.