Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Juhlin – åter i Örebro

Förra veckan kom nyheten att Håkan Juhlin mycket välförtjänt engagerats som huvudtränare för den klassiska fotbollsklubben. Äntligen en chans för Juhlin att visa vad han går för lite högre upp i seriesystemet, tänkte nog de flesta som känner honom.

Igår kväll kom så nyheten (som i och för sig inte verkar ha nått till Närke än) att sejouren i Åtvidaberg blev betydligt kortare än vad någon kunde tänka sig. Juhlin avbryter uppdraget innan det ens hunnit starta på allvar. Två träningar – och möjligen en match – blev allt han hann med för sin nya klubb. Anledningen till det oväntade uppbrottet är förändrade arbetsuppgifter på den tjänst han har hos Örebro Kommun. En förändring som han inte kände till då han tog sig an det nya tränaruppdraget.

Igår kunde man läsa en del om detta på östgötatidningarna. Idag har dessa artiklar hamnat bakom deras respektive betalväggar. SR P4 Östergötland bekräftar idag nyheten.

Att jobba och bo i Örebro och träna ett div 1-lag i Åtvidaberg verkade på mig vara ett ambitiöst upplägg. Visserligen förekommer det till och ifrån att tränare bor på en ort och tränar ett lag som ligger någon annanstans. Mellan Örebro och Åtvidaberg är det 18 mil (bilvägen). En så pass lång pendling för ett tränaruppdrag hade nog med tiden hade blivit rätt jobbigt med tanke på det engagemang som ett div 1-lag kräver.

SR P4 Östergötland: Nye tränaren lämnar ÅFF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.