Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Åström lämnar för toppjobbet i SEF

ÖSKs VD Simon Åström har meddelat ÖSKs styrelse att han kommer att lämna jobbet som VD för ÖSK Elitfotboll. Anledningen är att han med allra största sannolikhet kommer att utses till styrelseordförande i Föreningen Svensk Elitfotboll – samarbetsorganet för klubbarna i Allsvenskan och Superettan.

Ordförandevalet kommer att ske i slutet av maj månad, men valet av Åström sägs vara väl förankrat hos de berörda klubbarna. Till skillnad mot det förra valet då det faktiskt fanns två kandidater till jobbet och där stämman inte gick på valberedningens förslag.

Samtliga berörda parter verkar vara nöjda över utvecklingen. Simon Åström tycker att han nu gjort sitt när han krympt organisationen och säkrat ekonomin för fotbollstillvaron i Superettan. Efter sju och ett halvt år som VD för organisationen var det väl hur som helt dags för ett skifte på VD-posten. Styrelseordförande Kent Persson tycker att det är lämpligt att nu rekrytera en ny VD som skall genomföra den femårsplan som styrelsen avser att lägga fast.

Kent Persson räknar med att rekryteringen av en ny VD kan ta tid. Först kring årsskiftet tror han att en ny VD kommer att vara på plats. Tills dess kommer en tillförordnad VD att försöka styra verksamheten.

Fotbollkanalen: Avslöjar: Åström föreslås för toppjobb – på väg att lämna ÖSK
ÖSK: Simon Åström lämnar ÖSK Fotboll
NA: Simon Åström slutar i ÖSK – föreslås till toppjobb
NA: Så ser ÖSK:s jakt på ny vd ut: Skiftet naturligt”
NA: Åströms ord om avskedet: ”Rimligt med kritik”


141001. ÖSK: Simon Åström blir ny vd och klubbchef för ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.