Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årets utmärkelser

ÖSK delade som brukligt är ut ett antal priser i samband med säsongsavslutningen, som det här året genomfördes digitalt.

Här kan du se hela ÖSK-Galan 2020 i efterhand.

För att göra det enkelt för mig själv och för att bevara utmärkelserna till eftervärlden har jag den här gången kopierat ÖSKs text rakt av. ÖSKs artiklar har ju en tendens att försvinna i samband med att de byter webbverktyg eller genomför andra förändringar på sin sajt.


Årets målskytt
Nahir Besara tilldelades priset som Årets målskytt med sina 12 mål under säsongen 2020.

Årets genombrott
David Seger tog hem kategorin Årets genombrott som utsågs av Nerikes Allehanda. På plats för att dela ut priset var journalisterna Elena Lövholm och Fredrik Carlsson.

Årets akademispelare
Anton Ingves utsågs till vinnare utav en jury bestående av akademitränarna och manager Axel Kjäll.

Årets supporter
Martin Eriksson utsågs genom omröstning av Kubanerna.

Årets Kuban
Oscar Jansson
Supportrarna hade röstat fram den spelare som de tycker bidragit lite extra under året och som de ville hylla under kvällen.

Årets lagkamrat
Martin Broberg
Alla spelare fick rösta på den lagkamrat som varit bäst utanför planen. Det var en jämn omröstning med flera nomineringar men spelarna hade sagt sitt och vinnaren blev Martin Broberg.

Årets mål
Nahir Besara (2-0 mot IK Sirius)
För att utse vinnaren hade vi en omröstning på sociala medier där supportrarna fick rösta på det mål de tycker var snyggast under 2020.
Med 48% av rösterna tog Nahir Besara hem Årets mål.

Årets damspelare
Matilda Wennberg
För första gången delade vi ut ett pris till Årets damspelare i ÖSK Fotboll. För att få fram en vinnare gjordes en omröstning bland spelarna och vinnaren blev Matilda Wennberg.

Årets herrspelare
Oscar Jansson
Priset gick till den spelaren som har utmärkt sig allra mest under året. Spelarnas och supportrarnas omröstning vägde lika tungt. Det har aldrig varit så jämnt mellan två spelare men efter att alla röster var räknade hade vi tillslut en vinnare. Oscar Jansson tog hem utmärkelsen som Årets ÖSK-spelare 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.