Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Strandberg till Saudiarabien?

Sportbladet uppger idag, att det finns en allvarlig spekulant på att ta över Carlos Strandbergs fotbollstjänster. Det rör sig om den saudiska klubben Al-Hazm, som fick en plats i det svenska fotbollsmedvetandet genom att värva Kennedy Igboananike. Den senare gjorde väl rätt bra ifrån sig med fyra mål på 12 matcher, men det räckte inte för saudierna som gjort honom klubblös. (Eller om det var tvärtom).

Nu sägs den saudiska klubben, som avslutade den senaste säsongen med att via kvalstraffar skjuta sig kvar i den högsta ligan, vara intresserade av att ta in Strandberg som ersättare. Man kan ju fråga sig varför, men så sägs det vara.

Enligt Sportbladet, som ligger bakom uppgiften, skall det röra sig om ett låneavtal för vilket Al-Hazm betalar 4 mkr. Dessutom finns en köpa-loss klausul enligt vilken Strandberg kan bli deras på riktigt för lite drygt 10 mkr. Som hittat alltså – för Malmö FF.

Återstår nu att se om spelaren är intresserad av att ge sig ut på ett nytt förmodligen utsiktslöst fotbollsäventyr. Han har ju redan hunnit med ett antal sådana.

Sanningshalten i ryktet är något förhöjt av det faktum att Strandberg var uppsatt i matchtruppen för cupmatchen i Nyköping, men uteblev av oklar och okommenterad anledning.

NA:Strandberg lämnar ÖSK och allsvenskan efter storbudet
Sportbladet: Avslöjar: Stjärnan nära att lämna – miljoner till MFF


Tillägg/komplettering.
Det saudiska övergångsfönstret stänger den 31 augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.