Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny huvudsponsor sökes


ÖSK skriver idag på sin hemsida
, att samarbetet mellan ÖSK Elitfotboll och Malmbergs Elektriska kommer att avslutas. Malmbergs kom in som huvudsponsor till ÖSK Fotboll år 2005 (?) efter det att klubben tvångsdegraderats till Superettan. Som huvudsponsor ha företaget givetvis i hög grad bidragit till att ÖSK har kunnat bygga en stabil ekonomi igen efter den ekonomiska kollapsen i mitten på 2000-talet. Efter det att Malmbergs VD och  storägare Jan Folke, som också är styrelsemedlem i ÖSK Elitfotboll och Örebro Spelarinvest, hamnat i ett medialt blåsväder på grund av en incident som inte hade något med hans engagemang i ÖSK att göra, har det funnits frågetecken kring hans och Malmbergs fortsatta samarbete med Sportklubben.

Av ÖSKs information på hemsidan att döma har man ännu inte gjort klart med någon ny huvudsponsor.

När NA följer upp saken visar det sig , att ÖSK och Malmbergs/Folke inte verkar ha samordnat informationsgivandet fullständigt. Folke vill inte vidgå att samarbetet avslutats, medan ÖSKs Jan Karlsson inte vill kommentera att Jan Folke inte vill kommentera saken.

Lite väl struligt hanterat rent informationsmässigt med andra ord, vilket dock inte ändrar på det förhållandet att Malmberg kommer att lämna samarbetet med ÖSK – i alla fall i dess nuvarande form. Detta är något som framskymtat mellan raderna redan tidigare.

Att Jan Folke inte vill göra några förhastade eller ogenomtänkta uttalanden till NA kan jag förstå efter den omilda behandling han tidigare utsatts för av tidningen. Fast det hade ju varit bättre om ÖSK och Folke varit överens om tagen innan ÖSK meddelade att samarbetet avslutats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.