Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almebäcks snabbhet imponerar

Michael Almebäck verkar ha fått en flygande start i Club Brugge och är en given startspelare. En belgisk fotbolls-site placerar honom på fjärde plats när de rankar den senaste speldagens 10 bästa spelare med följande motivering.

4. Michael Almebäck (Club Brugge): verhinderde met zijn snelheid in de tweede helft een aantal tegengoals voor een bij wijlen uit positie lopend club. Gaf niet af, ondanks de tikken die hij incasseerde.

Automatöversättningen blir inget vidare, men om jag använder mig av mina egna flamländska språkkunskaper står det ungefär så här:

Michael Almebäck förhindrade med sin snabbhet i andra halvlek ett antal baklängesmål för en klubb, som tidvis hamnade fel i sina positioner. Han gav inte upp trots de smällar han fick.

Själv var Michael inte helt nöjd med sin prestation. Till www.sport-planet.eu säger han att han tog en del felaktiga beslut. Han fick för övrigt avsluta matchen med två bomullstussar i sina näsborrar. Men näsan som tidigare fått en ordentlig smäll trodde han var ok. Värre var det med käken i vilken han hade ont. Inte så överraskande har den belgiska sportpressen fortsatt att använda sig av hans svenska smeknamn Iron-Mike.

I och med segern över Lokeren med 2-1 gick Club Brugge upp i serieledning en poäng före Anderlecht.

Alejandro Bedoya, ÖSKs andra sommarförsäljning, fanns inte med i truppen då det första glasgowderbyt spelades. Han lär ha drabbats av en lårskada och är ännu inte återställd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.