Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tunn trupp på träningen

Dubbelarbete: Valdet Rama passar på att stärka fysiken när det inte är hans tur att anfalla. Josef Ibrahim väntar på en boll som den här gången inte verkar att vara på väg åt hans håll.

När ÖSK körde den sista allvarligt menade träningen inför sin första internationella tävlingsmatch på 14 år, så var det med en tunn trupp på plan. Fjorton utspelare på plats innebar att lagen fick låna av varandra, när träningen avslutades med fem mot fem spel på miniplan. Speciellt bland mittfältarna var manfallet stort. Veteranerna Kihlberg och Nordback syntes inte till och Alejandro Bedoya haltade några meter på skuggsidan vid den södra läktaren. Svårt att på avstånd att avgöra vad som var fel, men matchfit såg han inte ut att vara – surt speciellt som han ju på grund av självpåtagna problem inte får spela bortamatchen mot GAIS. Beträffande de andra två kan det ju vara så, att man helt enkelt valt att låta dem ta det lite lugnare. Kihlen brukar ju hoppa över en del utomhusträningar. Nordback är det väl i så fall ett större frågetecken för. Vill det sig illa eller bra beroende på hur man ser det, kan det i morgon bli ett mittfält bestående av Emil Berger i den uppsamlande kihlbergsrollen, med Per Johansson i tvåvägsrollen samt med Nordin som Nordin. Erik Nilsson finns också han tillgänglig, men eftersom han väl i första hand fungerar som playmaker lär han inte spela så länge Nordin gör det.

Beträffande anfallsspelarna var Marcus Astvald med rakt igenom och visade inte några tecken på fysisk skröplighet. Återställd blir alltså omdömet. Andreas Haddad och hans benbit joggade, men inte speciellt mycket. Bloggen har lite för svårt för att helt förstå sig på det där med benbiten. Har man en lös benbit i magen, som gör att man inte kan spela fotboll borde den väl tas bort. För den lär väl inte kunna försvinna på någon naturlig väg. William Atashkadeh joggade även han, men med en betydligt bättre prognos. Jag frågade honom vad problemet var och han berättade, att han haft/har en sträckning i en ljumske. Han hoppades/trodde att han skulle hinna bli spelklar till bortamatchen mot GAIS. Paulinho slutligen deltog inte heller i träningsverksamheten. Oklart om det var av försiktighetsskäl eller av nödvändighet. Han jobbar ju hårt när det är match och såg väl helt ok ut i bortamatchen mot Elfsborg. Om Paulinho är tillgänglig lutar det mesta mot att det blir en anfallstrio bestående av Astvald, Paulinho och Rama som får starta mot bosnierna. Är han det inte blir det Robin Staaf, som får spela centralt.

Om backlinjen är det inte så mycket att säga för tillfället. Det finns bara fyra spelare tillgängliga och de får spela. Per Johansson som skulle kunna vara ett alternativtränades som mittfältare och kan som sagt mycket väl få en europastart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.