Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder startar ett pojklag

ÖSK Söder avslutade en lyckad fotbollsskola igår och kunde samtidigt meddela, att de kommer att starta ett pojklag som kommer att tävla under klubbnamnet ProRoma. Arrangörerna kunde glädja sig över ett 50-tal deltagare i den fotbollsskola som ÖSK Söder och ProRoma gemensamt arrangerade under höstlovsveckan. De positiva erfarenheterna från arrangemanget gör att man fortsätter på den inslagna vägen och redan nu planerar man för en fortsättning för fotbollsskolan till sommaren.

Samtidigt meddelar ÖSK Söder, att man planerar att starta ett lag för pojkar födda år 2000. Laget kommer att deltaga i den lokala ungdomsserien i klass P13 till sommaren, men redan nu i vinter startar man upp verksamheten med ett lag i futsal. Tränare för laget kommer ÖSK Söders mittfältare Rafail Kiose att vara.

ÖSK Söder/ProRoma: Slut för denna gång!
NA: Pro Roma startar lag i Örebro

Söders fotbollsskola har startat


I nästan sämst tänkbara väder drog ÖSK Söders och ProRomas fotbollsskola igång idag på eftermiddagen på Trängens konstgräs. Värre hade det kanske varit om det snöat som det gjorde i de norra länsdelarna, men inte var vädret speciellt inbjudande.

På fotbollsskolans hemsida skriver ÖSK Söder, att man hade 50 personer igång den första dagen. Trots regn och kyla verkar den första dagens övningar ha genomförts med bra humör bland deltagarna. Positivt är det givetvis också att väderleksutsikterna för tiden fram till och med torsdag ser betydligt bättre ut. De föräldrar och anhöriga som stod ute i tre timmar och väntade på att få åka hem igen hade det nog i flera fall jobbigare.

Söder/ProRoma: Fotbollsskolan (i princip) fulltecknad

ÖSK Söder förgyllde idag sin efter-säsongsträning med en internmatch på Trängen. Eyravallsbloggen, som hade (cykel)vägarna förbi på väg mot 16-åringarnas match mot Brage på Ekäng senare på dagen, passade på att fråga Patrick Ingvarsson hur det gått med anmälningarna till den fotbollsskola, som man skall arrangera tillsammans med ProRoma under höstlovet. Mycket bra, tyckte Patrick som kunde berätta att alla de 40 ordinarie platserna nu är bokade, men att man fortfarande kan ta med någon eller några sent anmälda deltagare. Sista anmälningsdagen är dock redan i morgon.

Söder i samarbete med (italienska) Roma

120919.
NA lägger ut en liten artikel om fotbollsskolan på sin websida.

120918. Fotbollsskola under höstlovet.
Jag måste nog erkänna, att jag var rätt tveksam till om ett samarbete mellan ÖSK Söder och Romas ungdomsakademi skulle leda till något praktiskt resultat. Verksamheterna är trots allt rätt väsensskilda. Men där hade jag fel – redan under höstlovet kommer det första resultatet av samarbetet. De två klubbarna bjuder in till ProRoma Calcio School, en fotbollsskola i italiensk stil. Huvudinstruktör kommer Maurizio Carrarini från ProRoma att vara.

Fotbollsskolan har i dagarna lagt upp en egen hemsida.

120828.
NA skriver i dag, att allt nu är klart med ett samarbetsavtal mellan ÖSK Söder och italienska Romas ungdomsakademi Pro Roma. Diskussioner om samarbetet har pågått några veckor och nu verkar alltså ett avtal av något slag vara klart. Oklart dock vad detta innebär för Söders del, tycks det. Mer lär vi få veta i morgondagens utgåva av papperstidningen.

Bloggen har dock svårt att se vad de två verksamheterna som är väldigt olika kan  ha att erbjuda varandra. Om Söder skulle lyckas få ut någon slags hävstångseffekt ur avtalet vore det givetvis tacknämligt även om det skulle inskränka sig till träningsläger i Italien någon gång på vårkanten. För Söders del gäller det förmodligen att på något sätt få draghjälp från den övriga ÖSK-organisationen för att kunna svara upp mot Pro Romas förväntningar.