Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan: Tung förlust på Strandvallen 4-1 (2-1)

Plats: Strandvallen, Mallbacken (naturgräs)
Tid: Lördagen den 6 juli klockan 15.00
Domare: Martin Thorén (ass. Pedram Najafi och Evan Fares)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt)
Publik: 233


Trots ett tidigt (om än något tursamt) ledningsmål av Cornelia Karlsson blev bortamatchen mot Mallbacken inte någon höjdare sedd med Örebroögon. Efter tveksamma försvarsingripanden och fortsatta brister i offensiven kunde hemmalaget noteras för en 4-1 seger. Rättvist? Ja som matchen utvecklade sig. Rättvisande? Nej, ÖSK borde ha kunnat klara av det här på ett mycket bättre sätt.

ÖSK hade kanske lite tur som fick ett tidigt hemmamål bortdömt för offside. Å andra sidan, borde Mallbackens kvitteringsmål ha dömts bort av samma anledning. Mallbacken ställde en av sina spelare i en klar offsideposition för att skymma ÖSKs målvakt vid den frispark som gav 1-1. Och visst såg ÖSKs målvakt Ellen Portugues rätt överraskad ut när bollen slank in under ribban. Det tyckte i alla fall den på linjen ofta rätt så hetlevrade Dennis Gabrielsson. Efter en dispyt med den ouppmärksamme linjemannen fick ÖSK:s tränare se det gula kortet.

De övriga tre hemmamålen kom i situationer, då man tycker att ÖSK-försvaret borde ha kunnat agerat resolutare och mer påkopplat. Framåt såg det som vanligt rätt tunt ut. Amelia Olofsson jagade motståndarens försvarare men utan lagkamrater i närheten som kunde dra nytta av hennes uppoffrande spelsätt.

Bäst i ÖSK var spelarna på högerkanten. Cornelia Karlsson säger till NA i en intervju efter matchen, att hon trivs bättre i den något mer tillbakadragna rollen som offensiv mittfältare och det stämmer nog.

Att ÖSK hade rätt stora problem med att behärska motståndare och plan visade sig också i varningsstatistiken. Matcher i Elitettan brukar oftast sluta utan några utdelade varningar, men den här gången blev det tre utöver den som Dennis Gabrielsson ådrog sig. FörMatilda Wennbergs del var det hennes tredje, vilket innebär att hon tyvärr är avstängd i nästa match.
ÖSK: Förlust i en svårspelad match
NA: Cornelia Karlsson om matchen och om att spela i Elitettan
Expressen: Höjdpunkter
NA Play: Mallbacken – ÖSK (repris)

Matchfakta.
07′ 0-1 Cornelia Karlsson (andraboll efter hörna)
20′ 1-1 Selma Berggren (frisparksmål)
20′ Varning: Dennis Gabrielsson, tränare
22′ Varning: Grace Wallin
29′ 2-1 Venera Rexhi
32′ Varning: Selma Rajakangas
50′ 3-1 Emma Eriksson
54′ Varning: Matilda Wennberg
65′ 4-1 Ida Hallstensson

Laguppställning.
Ellen Portugués
Matilda Wennberg – Sofia Westerlund (70) – Selma Rajakangas
Emelie Alfredsson – Cornelia Karlsson (80) – Agnes Andersson (k, 61) – Nora Thörngren (61) – Grace Wallin
Amelia Olofsson –Ella Gunnarsson (61)

Ersättare var: Emilia Andersson, Nellei Thörngren, Moa Arlebo, Josefine Eklund, Rebecka Mannström. Maja Eriksson och Izabella Hurtig,
Inbytta blev.
61: Emilia Andersson, Nellie Törngren och Moa Arlebo.
70: Josefine Eklund
80: Rebecka Mannström


Nu vänder serien och ÖSK kommer att möta Mallbacken i sin nästa match. Men då på GPP IP och med förhoppningsvis ett bättre försvarsspel. Men innan dess skall laget först ta en två-veckors semester innan förberedelserna för höstsäsongen börjar.

2 kommentarer – kommentera

Undrande

Tycker mig se en antal problem med årets upplaga av ÖSK.
Om vi börjar bakifrån…
Mv positionen har sett bedrövlig ut än så länge. Många poäng som tappats där.
Vänstersidan är en annan del som inte fungerar. Så mycket lägen som uppstår men inläggen/inspelen är obefintliga utan istället blir till skott? som oftast hamnar bakom mål.
Presspelet som var så briljant under försäsongen är som bortblåst. Känns onödigt att ge motståndarna så mycket ytor gratis.
Har man bestämt att ligga lågt så får man se till att bli mycket mer kompakta. Slöseri att låta Amelia springa livet ut sig helt ensam.
Till sist så är det tyvärr så att några spelare inte håller på den här nivån. Var det jobbigt med tempot och orken i ettan förra året,så blir det inte lättare i år.

Ficedula hypoleuca

Ja, tyvärr är det nog så. Uppflyttningen till Elitettan var nog både oplanerad och oväntad. I den ekonomiska situation som ÖSK befinner sig i finns inte resurser att ge laget det stöd som behövs.

Klarar sig laget kvar så har de gjort det bra. Åker de ur så är det ingen större tragedi. ÖSK målsättning är ju att det inte är förrän år 2030 som man skall ta steget upp till Damallsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.