Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan omgång 13: Mallbacken -Örebro SK

Plats: Strandvallen, Mallbacken (naturgräs)
Tid: Lördagen den 6 juli klockan 15.00
Domare: Martin Thorén (ass. Pedram Najafi och Evan Fares)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt)
Publik: Mallbackens publiksnitt så här långt ligger på 207 åskådare


Efter den välkomna segern mot IFK Kalmar på hemmaplan väntar i den sista ”vårmatchen” svårare motstånd. ÖSK reser till de värmländska skogarna för att möte Mallbacken Sunne IF. Mallbacken är inte helt okända motståndare. År 2015 besegrades ÖSK Söder av det då damallsvenska laget med 3-0 på GPP IP i en match i Svenska Cupen. Förra året möttes lagen i en försäsongsmatch som ÖSK faktiskt vann med 1-0. Målet gjordes av Izabella Hurtig med en assist noterad för Amelia Olofsson. Även i år möttes lagen på försäsongen och då blev resultatet 1-1 efter det att Nora Thörngren kvitterat med ett drömmål – ett långskott som satt i krysset.

Mallbacken Sunne IF.
Laget från Mallbacken hittar man i de värmländska skogarna två mil norr om Sunne. Klubben tillhör en av tidiga pionjärerna i svensk damfotboll. Laget startades upp 1970 och 1988 hade de avancerat till Damallsvenskan. År 2016 åkte klubben ur den högsta serien efter sammanlagt 14 säsonger i den högsta ligan. Därefter har de tillhört Elitettan.

Förra säsongen blev något av en krissäsong för klubben. Pengarna tog slut, tränaren lämnade och serien avslutades med en tränare som tagit sig an laget på ideell basis. Men det gick ju bra och de klarade sig kvar. Jag trodde nog att deras tid i den nästa högsta serien var på väg att ta slut. Men tack vare flera starka resultat har de klarat sig ”rätt bra”. I de senaste två matcherna verkar det dock ha kommit grus i deras fotbollsmaskineri. För tillfället ligger de på sjätte plats om än bara två poäng före i ÖSK i Elitettans kompakta mittsektion.
Mallbackens fem senaste resultat.
240630. Sundsvalls DFF – Mallbacken 0-0
240620. Mallbacken – Lidköping 0-2
240616. Mallbacken – Eskilstuna United 2-1
240608. Umeå IK – Mallbacken 5-0
240525. Mallbacken – IFK Kalmar 3-0
Lagets bästa målgörare är Venera Rexhi (4 mål) och Ida Hallstensson (3 mål).


ÖSK reser till Mallbacken med ett i princip skadefritt lag. Det är bara den stackars knäskadade Klara Spångberg som saknas.

Båda lagen, men främst då ÖSK, skulle nog må bra av att kunna lägga ytterligare en seger till årets poängskörd. För ÖSKs del skulle säkert även ett oavgjort resultat vara rätt välkommet. De har nämligen ännu inte tagit någon poäng alls på bortaplan i de fem bortamatcher de spelat.

Dennis Gabrielsson förväntar sig av allt att döma en tuff och fysiskt krävande match av hans inför-kommentarer att döma.

Matchtrupp.
Till matchen har ÖSKs Dennis Gabrielsson tagit ut följande 18 spelare: Ellen Portugués (mv), Josefine Eklund, Agnes Andersson, Nora Thörngren, Matilda Wennberg, Emilia Andersson, Ella Gunnarsson, Cornelia Karlsson, Sofia Westerlund, Maja Eriksson, Izabella Hurtig, Nellie Thörngren, Grace Wallin, Moa Arlebo, Amelia Olofsson, Rebecka Mannström, Emelie Alfredsson och Selma Rajakangas.

Jämfört med den matchtrupp som mötte IFK Kalmar är Nora Thörngren tillbaka efter sjukdom. Alva Hyttinen är den spelare som fått lämna plats för henne.

De spelare från truppen som saknas är Klara Spångberg (knäskadad), Clara Heiche (lån) och Olivia Stråle (lån), Alva Hyttinen (ej uttagen) och målvakten Agnes Lundberg Westerlund (ej uttagen).


Mot IFK Kalmar ställde ÖSK upp på följande sätt.
Ellen Portugués
Matilda Wennberg – Sofia Westerlund (46) – Selma Rajakangas
Emelie Alfredsson – Cornelia Karlsson – Agnes Andersson ( 85,k) – Izabella Hurtig (78) – 16 Grace Wallin (65)
Amelia Olofsson –Ella Gunnarsson (65)

Ersättare var: Josefine Eklund, Maja Eriksson, Moa Arlebo, Nellie Thörngren, Rebecka Mannström, Alva Hyttinen och Emilia Andersson.
Inbytta blev.
46: Josefine Eklund
65: Maja Eriksson, Moa Arlebo
78: Izabella Hurtig
85: Rebecka Mannström


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.