Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitettan omgång 12: ÖSK – IFK Kalmar

Plats: Grönpepparparkens IP
Tid: Söndagen den 30 juni klockan 15.00
Domare: Petter Kvist (ass. Erik Enerholm och Martin Köpberg)
På TV: Nej
Web-TV: NA (+Allt)
Publik: ÖSKs publiksnitt så här långt är 290


Efter förra omgångens förlust på Tunavallen trillade ÖSK ner under nedflyttningsstrecket igen. Utöver förlusten var det några andra resultat som inte heller gick ÖSKs väg.

Dagens hemmamatch mot tabelljumbon IFK Kalmar ger nu ÖSK en möjlighet att ta sig över strecket igen.

En osäkerhetsfaktor inför matchen är väderleksutsikterna. SMHI förutser ett kraftigt regn under matchen. Kommer planen att klara av det?


IFK Kalmar.
Dagens motståndare hade ett minst sagt besvärligt allsvenskt fjolår. Halvvägs in på säsongen insåg klubben, att man inte hade råd att betala några spelarlöner. Därför tilläts 10 spelare att lämna för klubbar med bättre ekonomi.

Kvar blev i princip ett F19-lag förstärkt med några få ”överåriga” spelare. Situationen i år verkar inte vara mycket bättre. Laget ligger sist i Elitettan med tre oavgjorda matcher som bästa resultat efter elva omgångar. De är dessutom det lag som gör minst mål (7) och samtidigt släpper in flest (33). Det är inte så mycket som talar för dem med andra ord.

ÖSK mötte IFK Kalmar på försäsongen. Då vann ÖSK med 3-0 efter mål av Cornelia Karlsson, Amelia Olofsson och Jonna Dahlberg.

IFK Kalmars fem senaste resultat.
240620. IFK Kalmar – Gamla Uppsala SK 1-4
240616. Sundsvalls DFF – IFK Kalmar 2-2
240608. IFK Kalmar – Lidköpings FK 1-3
240525. Mallbacken Sunne – IFK Kalmar 3-0
240519. IFK Kalmar – Eskilstuna United 0-5

Ingen av lagets spelare har gjort mer än 1 mål i årets seriespel.


Örebro SK.
ÖSK kommer till dagens match efter förlusten med 2-0 på bortaplan mot Eskilstuna United. Trots förlusten tyckte jag att ÖSK gjorde en rätt bra insats. Hemmaplansfördel mot en svagare motståndare gör att ÖSK får ses som favoriter i dagens match. Någon underlagsfördel kommer ÖSK dock inte att ha den här gången. Även småländskorna är ett naturgräslag.

ÖSK: Inför hemmamatchen mot IFK Kalmar

Matchtrupp.
Till matchen har ÖSKs Dennis Gabrielsson tagit ut följande 18 spelare.
Ellen Portugués (mv), Josefine Eklund, Agnes Andersson, Matilda Wennberg, Emilia Andersson, Ella Gunnarsson, Cornelia Karlsson, Sofia Westerlund, Maja Eriksson, Izabella Hurtig, Nellie Thörngren, Grace Wallin, Alva Hyttinen, Moa Arlebo, Amelia Olofsson, Rebecka Mannström, Emelie Alfredsson och Selma Rajakangas.
Jämfört med den matchtrupp som var i Eskilstuna har Nora Thörngren utgått på grund av sjukdom. I hennes ställe är Ella Gunnarsson åter i truppen.
Spelare som saknas är de knäskadade Klara Spångberg och Clara Heiche samt Jonna Dahlberg och Nora Thörngren som är sjuka. Ej uttagna är Olivia Stråle och Ida Henriksson. ÖSK har ännu inte lämnat någon förklaring till varför andramålvakten Agnes Lundberg Westerlund fortfarande saknas. Det är väl knappast så att man frivilligt startar utan att ha med en reservmålvakt i truppen.


Mot Eskilstuna United matchades laget på följande sätt.

Laguppställning.
Ellen Portugués
Rebecka Mannström (88) – Matilda Wennberg (k) – Selma Rajakangas
Emelie Alfredsson – Cornelia Karlsson – Nora Thörngren – Moa Arlebo (71) – Izabella Hurtig (64)
Amelia Olofsson (71) – Emilia Andersson (64)

Ersättare: Grace Wallin, Maja Eriksson, Agnes Andersson, Sofia Westerlund, Josefine Eklund, Nellie Thörngren, Alva Hyttinen.
Inbytta blev.
64: Grace Wallin, Maja Eriksson
71: Sofia Westerlund, Agnes Andersson
88: Josefine Eklund


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.