Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Syrianska avbryter samarbetsavtalet

Örebro Syrianska meddelade idag, att de avbryter det fotbollsutvecklande föreningssamarbete klubben kom överens om med ÖSK för några veckor sedan. Begreppet fotbollsutvecklande föreningssamarbetet låter förmodligen lite mer än vad det är. I själva verket handlar det om en speciell form av låneavtal som gör det möjligt för en yngre spelare att i princip representera båda klubbarna i seriespel.

Anledningen till att Syrianska avbryter samarbetet verkar vara en irritation över att man inte har möjlighet att påverka hur ÖSK väljer att disponera de två spelare som omfattas av avtalet. Eller åtminstone tycker att ÖSK inte har haft tillräcklig framförhållning i sina beslut beträffande vilka matcher spelarna skall delta i. Droppen verkar ha varit, när ÖSK tog ut Wessam Dukhan och Malik Mokédé för dagens match mot IK Sirius i P19 Superettan.

Även om samarbetsavtalet nu avbryts verkar man från Syrianerna vilja se en fortsättning. Men då med en bättre framförhållning beträffande spelarnas tillgänglighet.

Örebro Syrianska: Örebro Syrianska avbryter föreningssamarbetet med ÖSK Fotboll
NA: Därför sprack ÖSK:s samarbete med Örebro Syrianska
Eyravallen: ÖSK och Örebro Syrianska i samarbete
SvFF: Fotbollsutvecklande föreningssamarbete avseende professionell spelare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.