Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK och Örebro Syrianska i samarbete.

Örebro SK och Örebro Syrianska meddelade igår, att de kommit överens om att under året bedriva ett så kallat fotbollsutvecklande föreningssamarbete. Detta innebär att unga fotbollsspelare på ett enkelt sätt kan representera båda föreningarna. De två föreningarna hade även förra året ett sådant samarbete då Ludvig Niklasson och Amar Dzevlan lånades ut av ÖSK.

Örebro Syrianska har drabbats av flera längre skador på nyckelspelare. Genom samarbetet med ÖSK kan de nu tillfälligt låna spelare för att täta till en del av luckorna i sitt lagbygge. De spelare som nu är aktuella är Wessam Dukhan och Malik Mokédé. De kan med ett dygns varsel byta klubb även om nog meningen är att de i första hand skall lägga sin tid på Örebro Syrianska.

Det här tycker jag är att alldeles utmärkt sätt, att ge yngre talanger speltid och erfarenhet av seniorfotboll.

Reglerna för denna typ av utlåning är reglerade i SvFF:s representationsbestämmelser 3:e kapitlet, paragraf 13.

I extrem korthet gäller, att de spelare som lånas ut får fylla högst 22 år i år samt att de skall ha ett hos SvFF registrerat spelaravtal.

ÖSK: Malïk Mokédé och Wessam Dukhan lånas ut
Örebro Syrianska: Örebro Syrianska inleder samarbetsavtal med ÖSK Fotboll
SvFF: Fotbollsutvecklande föreningssamarbete avseende professionell spelare


Tillägg 24-06-02:
Malïk Mokédé fick debutera redan i gårdagens omgång då Örebro Syrianska tog emot Karlberg. Mokédé fick hoppa in i den 67e minuten och behövde bara en knapp kvart på sig innan första målet kom. Målet, som betydde 3-0 till ÖSIF, stängde matchen.

Innan dess hade den förre ÖSK-akademispelaren Tyson Afshari öppnat målskyttet med sitt 1-0. Afshari lämnade ÖSKs akademi inför den här säsongen när det stod klart att han inte skulle få något A-lagskontrakt med ÖSK.

NA: ”Måste göra det bra när man kommer från superettan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.