Domare: Vendela Högqvist (ass. Linnea Wallin och Amanda Davidsson)
På TV: Nej
Web-TV: Nej
Publik: 72 (vilket nog är en uppskattning/gissning)

På ett kallblåsigt Ekäng mötte ÖSKs damer igår sina blivande seriekonkurrenter från IFK Kalmar. Gästerna hade till följd av en ekonomisk kris förra året fått se i princip samtliga startspelare lämna klubben under sommaren. Kvar i Damallsvenskan blev då spelare från juniorlaget plus några ”veteraner”. Sedan dess verkar det inte ha hänt så mycket beträffande truppsammansättningen. Det var ett påfallande ungt lag som kom till Örebro.

När matchen började stod det unga motståndarlaget till att börja med emot bra och det var inte förrän efter en halvtimmes spel som ÖSK fick pressen att bita. Halvleken såg dock ut att bli mållös. Men precis innan halvtidssignalen kunde Cornelia Karlsson nicka in ledningsmålet vid bortre på Izabella Hurtigs väl avvägda/tursamma fyrtiofemgradersinspel från kanten.

I andra halvlek hade ÖSK lärt sig av misstagen från den första och spelet fördes så gott som uteslutande på Kalmars planhalva. Efter en timmes spel kom Jonna Dahlberg fri från i princip halva planen och placerade bollen utom räckhåll för gästernas målvakt. Det är nog få som springer ikapp henne om hon får några meter – även om hon har en boll att ta hand om.

Några minuter senare gör sedan Amelia Olofsson, som just blivit inbytt 3-0. På målvaktsretur efter ett hårt skott av (? Nora Törngren?), som målvakten bara förmådde parera.

Efter trean hade ÖSK ytterligare några riktigt bra chanser att öka på målskörden, men man fick nöja sig med de tre som gjorts. I den 81:e minuten byttes Rebecka Mannström till ”publikjubel” in efter en ettårig frånvaro. Den finländska mittfältaren visade på en gång att hennes speluppfattning och bollkontroll inte försvunnit under skadeuppehållet.

Kuriosa. IFK Kalmar och ÖSK Söder, som då båda var div 1-segrare, möttes år 2014 i ett kval om en plats i Elitettan. ÖSK Söder började på bortaplan och förlorade med 8-0 (!). I returen på hemmaplan gick det något bättre i en match som slutade 1-1.

Matilda Wennberg (k, 57), Olivia Stråle (81), Nellie Törngren
Selma Rajakangas, Moa Arlebo (68), Nora Törngren (81), Izabella Hurtig (57)
Cornelia Karlsson, Jonna Dahlberg (75), Maja Eriksson (68)

Lör24040613:00ÖSKIFK Hallsberg (Div 2)

På lördag (som är påskafton) tar ÖSK emot AIKs damlag. Allsvenska AIK lär väl bli den svåraste motståndaren under den snart avslutade försäsongen.