Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekonomin: ÖSK siktar mot nollresultat (nästan)

NA:s Fredrik Carlsson har diskuterat ÖSK:s ekonomiska förutsättningar inför den kommande säsongen. För år 2023 kommer ÖSK (av allt att döma) att redovisa en förlust på 3 mkr. Inte alls bra, men i alla fall lite bättre än den budgeterade förlusten på 4,2 mkr.

För det här året räknar man med en fortsatt men avsevärt lägre förlust på 0,5 mkr. Ett belopp som storleksmässigt i de här sammanhangen kan kallas för felräkningspengar.

I intäktsbudgeten för året har man då inte räknat med några spelarförsäljningar. Resultatförbättringen på 2,5 mkr anger (hoppas) Larsen kommer att komma från tre områden.

  • Bättre säljarbete. ÖSKs resurser på marknadföringssidan är betydligt bättre än vad de var förra året. I år kunde man påbörja arbetet med att sälja klubben till sina samarbetspartners med tre marknadsförare på plats. Inför fjolårets säsong hade man bara en så sent som i januari. Fler säljare bör resultera i högre intäkter från sponsorer.
  • Lägre planhyror. ÖSK har kommit överens med Örebro kommun om lägre hyror för faciliteterna på Behrn Arena. ÖSKs önskemål/krav på sänkningen var nästan 1 mkr. Hur mycket det sedan blev i slutändan har ÖSK inte kommunicerat.
  • Lägre löner. ÖSK valde att inte förlänga något av de kontrakt som förföll vid årsskiftet. (En del av spelarna hade iofs. själva valt att avsluta sitt spel med ÖSK). De spelare som lämnade har sedan ersatts med sådana som förmodligen har lägre löner. Dessutom har efter årsskiftet även David Seger och Axel Andrésson lämnat klubben.

En del av det utrymme som frigjorts på lönesidan kommer ÖSK att kunna använda för att förstärka spelartruppen. Men hur och när verkar man inte ha bestämt sig för än. Man vill avvakta för att se hur det går med Sebastian Cronas rehabilitering. Resultaten från matcherna i Svenska Cupen kommer också att vara av betydelse, när man beslutar sig för vilket/vilka hål som absolut måste täppas till i spelartruppen.

NA: ÖSK budgeterar med nytt minusresultat: ”Är på rätt väg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.