Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Haginge tar över PA19

Patrik Haginge (augusti 2017)

För någon månad sedan aviserade ÖSK ett omtag i akademiverksamheten. Samtliga existerande tjänster samt någon eller några nya utlystes och intresserade kandidater uppmanades att anmäla sitt intresse.

ÖSK: Vill du bli en del av framtidens ÖSK-akademi?

Följande positioner skall besättas.
Huvudtränare PA19, Assisterande tränare PA19, Huvudtränare PA17, Assisterande tränare PA17, Huvudtränare PA16, Assisterande tränare PA16, Utvecklingschef, Spelarutvecklare, Materialansvarig, Målvaktstränare och Fystränare.

Haginge utsedd till PA19-tränare.
Häromdagen meddelade ÖSK, att det blir Patrik Haginge som får ta över rollen som huvudansvarig för Akademins PA-19 trupp.  Nyheten kom lite överraskande och utan någon information om vilka personer som utsetts för de andra jobben . Förmodligen hade ÖSK känt sig tvingade att informera om saken efter det att det dagen innan läckt ut, att Haginge kommer att anställas för en roll i den nya akademiorganisationen.

Det är en för Örebropubliken välbekant profil som återvänder till ÖSK. Enligt Transfermarkts statistik har han spelat sammanlagt 191 tävlingsmatcher för ÖSK av vilka merparten (144) var i Allsvenskan.  ÖSK-karriären avslutades år 2017 och sedan dess har han fortsatt med lokal fotboll på en lägre nivå. Först i IFK Örebro (div 4) och under de tre senaste åren i vad som väl skulle kunna kallas vara hans moderklubb IF Eker, som de senaste två åren spelat i div 3.

Förra året inledde han sin tränarkarriär som spelande assisterande tränare för Ekers A-lag. Inför årets säsong tog han över sysslan som huvudansvarig tränare för div 3-laget. Efter säsongens slut hade han dessutom hunnit med att förlänga avtalet med Eker för ytterligare en säsong.

Det är en i supporterkretsar mycket populär och välbekant person som tar över ansvaret för PA-19 truppen. Samtidigt kan man (eller i alla fall jag) fundera på om den tränarerfarenhet han hunnit skaffa sig under de ett och ett halvt år han verkat i Eker verkligen är tillräcklig för att han skall kunna klara uppgiften som huvudansvarig akademitränare.

ÖSK: Patrik Haginge ny huvudtränare i PA19
ÖSK: Patrik Haginge: ”Utmanande och spännande att få vara en del av satsningen på akademin” (video)
NA: Så lockades Haginge tillbaka
Transfermarkt: Patrik Haginge
Lagstatistik: Patrik Haginge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.