Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekonomin: Återbetalning av pandemistöd

NA skriver idag om de krav som ställts mot vissa idrottsklubbar avseende felaktigt erhållet stöd under pandemin. En fråga som är extra intressant i Örebro, eftersom Örebro Elithockey AB är den idrottsverksamhet som har fått det största återbetalningskravet i hela Sverige. Av de sammanlagt 89 miljonerna som krävs tillbaka svarar ÖHK för hela 7,1 mkr.

Andra ”storsyndare” som har sin hemvist i Superettan är Östersunds FK (3,8 mkr), AFC Eskilstuna (2,8 mkr), GIF Sundsvall (2,4 mkr) och Brage (också 2,4 mkr). De berörda klubbarna har givetvis överklagat besluten, men hittills verkar ingen ha fått rätt i domstolsprocesserna.

Jag har gått och varit rädd att något liknande skulle drabba ÖSK Elitfotboll, men så verkar inte alls vara fallet (puh!). ÖSK har fått ett äskat belopp på lite dryg 2 mkr godkänt och måste betala tillbaka 12.937 kronor. Det tror jag man kan leva med. Även ÖSK Ungdom finns med på den lista som NA publicerat. De har fått ett bidrag på knappa miljonen och måste betala tillbaka 959 kronor.

KIF Örebro klarade sig även de förhållandevis bra. De har fått ett bidrag på 423 tkr godkänt, men måste betala tillbaka lite drygt 20 tkr.

NA: Jättekravet på Örebro – störst i landet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.