Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Benjamin Hjertstrand om tiden i ÖSK

Tidningen Dala-Demokraten, som man kan nå via samma inlogg som till Nerikes Allehanda, har publicerat en intervju med den före detta ÖSK-försvararen Benjamin Hjertstrand.

Hjertstrand, som idag tillhör allsvenska Halmstad BK, kom till Örebro SK inför säsongen 2020 och blev en flitig startspelare för Svartvitt. Under tiden i ÖSK spelade Hjertstrand främst vänsterback men även periodvis som mittback och vid några enstaka tillfällen även som defensiv mittfältare. Totalt blev det 53 allsvenska- och 25 superettanmatcher för Hjertstrand i ÖSK innan han lämnade för HBK inför den här säsongen.

Om tiden i ÖSK säger Hjerstrand:

”– Sjätteplatsen (2020) var Örebros bästa placering på länge, sen gick det käpprätt åt helvete året efter när vi åkte ur. Vi fick inte till det alls och det var bara ångest… Året i Superettan var tio gånger jobbigare än att åka ur allsvenskan. Vi hade ett bra lag som skulle gå upp, men spelet klickade inte och så hade vi ett tränarhaveri på det. Jag tror vi bytte fem tränare på 14 månader.”

En av dessa tränare var Joel Cedergren som i media fått tillskrivet att han fick sparken efter bara en omgång (premiären i Superettan borta mot Brage), men det förtydligar Hjertstrand för Dala-Demokraten med:

”– Det var ju inte bara den matchen som gjorde att Joel fick sparken, utan det var så mycket som var dåligt. Jag har mycket jag skulle kunna säga om den perioden, men jag tror inte att jag tjänar nånting på det.”

Inför innevarande säsong fick den nu 29-årige Hjertstrand först ett korttidskontrakt med Halmstad BK, ett kontrakt som senare förlängdes först fram till sommaren och sedan över resten av säsongen. Hjertstrand har startat 6 matcher för HBK och fått speltid i ytterligare en under säsongen för sitt HBK som i skrivande stund huserar precis ovanför strecket för negativt kval i Allsvenskan.

DD: ”Det var bara ångest – fotboll kan vara brutalt ibland”
Lagstatistik: Benjamin Hjertstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.