Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekonomin: Inget nytt på ekonomifronten

ÖSK publicerade idag ett nytt informationsbrev med SO Lars Larsen och VD Jonas Lindegren som avsändare.

För de som följer ÖSK någorlunda väl innehöll brevet egentligen ingenting nytt (även om det var långt).

Beträffande det ekonomiska resultatet skriver de: Vi gick in i året med en budget på -4,2 miljoner. Den senaste prognosen visar ett något bättre resultat på -3-3,5 miljoner.

I den senaste officiella prognosen var det prognostiserade förlusten 3 mkr. Om det var denna prognos som åsyftades eller om det rör sig om nyare siffror framgår inte. Förmodligen var det samma prognos man syftade på.

Annars kan man väl tro att prognosen borde vara lite bättre efter gratismatchen som bör ha lämnat ett positivt bidrag. Det var ju en väldigt hög publiksiffra jämfört med hur det sett ut på senare år och 60 företag och privatpersoner som på ett eller annat sätt sponsrade erbjudandet.

Värt att påpeka (vilket man gjorde) är att även om årets ekonomiska resultat blir något bättre än det budgeterade, så kommer det att krävas ytterligare kostnadsminskningar nästa år. Då kommer kravet att vara att visa minst ett nollresultat, vilket innebär att kostnaderna måste ner med ytterligare 3-4 mkr. I alla fall om man inte känner sig väldigt säkra på att kunna öka intäkterna.

Då skall man dessutom ha i åtanke att i årets verksamhet, som man räknar med kommer ger en förlust på 3 till 3,5 mkr, innefattar två stycken spelarförsäljningar.

Så det är ingen tvivel om att även det kommande året kommer att bli utmanande och det inte bara på fotbollsplanen.

ÖSK: Informationsbrev från Lars Larsen & Jonas Lindegren

Lite ovanligt för övrigt med dubbla avsändare på de här informationsbreven.Normalt borde det väl räcka med att det är VD som informerar om läget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.