Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekonomin: ÖSK nöjda med gratismatchen

NA:s Hugo Levinsson har talat med ÖSKs vd Jonas Lindegren om hur det utfallet blev av den s.k. gratismatchen som arrangerades då Eyravallen nyligen hundraårsjubilerade. Även om Lindegren inte ville gå in på utfallet i kronor verkar han rätt nöjd med resultatet. Ambitionen hade tydligen varit att få in nästan lika mycket som Degerfors får vid motsvarande typ av arrangemang. Ett mål som man av allt att döma nästan nådde.

Publikmässigt kan man väl inte säga annat än att resultatet blev mycket lyckat. Målet var satt vid 7.000 åskådare, men med en förhoppning om att det skulle bli över 8.000. Nu kom det 8.452 till matchen, vilket alltså överträffade förhoppningarna en del. Detta trots att det var en väldigt regnig dag.

En bidragande orsak till att det blev en så pass bra publiksiffra trots vädret var det stora antalet VSK-supportrar som tagit sig till Örebro. Utan deras deltagande hade nog inte mer än lite drygt 6.000 åskådare kunnat räknas in. Å andra sidan skrämde kanske vädret bort några tusen.

De sponsrande företagen hade 6 olika betalningsalternativ att välja bland.
– De kunde betala 1, 2 eller 5 kronor per åskådare.
– Alternativt kunde de sponsra arrangemanget med en fast summa på 5, 10 eller 20 tusen kronor.

Från ÖSKs sida verkar man nöjda med arrangemanget och indikerar att det nog blir en upprepning nästa år.

NA: Gratismatchen lyckad för ÖSK – kan bli tradition

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.