Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2023: Rasmus Bonde blev sista pusselbiten

Sedan dess att ÖSK sålde Samuel Dahl till Djurgården har man varit på jakt efter en vänsterfotad spelare som kan spela på vänsterkanten. Först värvade man Samuel Kroon till den rollen, men när han visade sig vara ett bättre komplement längre fram i planen gick sökandet vidare och på transferfönstrets sista dag löste ÖSK ett lån av den 20-årige vänsterbacken Rasmus Bonde från AIK.

Bonde har under våren varit utlånad till IL Hødd i den norska motsvarigheten till Superettan, men där har han mest gått skadad och det var först i den senaste omgången som han fick debutera i deras startelva.

Nu avslutades alltså det lånet, spelaren kallades tillbaka till Solna och lånades ut till ÖSK istället. Lånet gäller säsongen ut.

Båda klubbarna skriver också i sina respektive kanaler att det även finns en köpeklausul inbakat i avtalet. Något som man i vanligaste fallen inte brukar vara sådär tydliga med som man är i det här fallet. Vilket kan tyda på att den där klausulen kanske är tänkt att nyttjas efter säsongens slut lite beroende av i vilken serie som de olika klubbarna huserar nästkommande säsong.

Rasmus Bonde är en stockholmare med Ulriksdal SK som moderklubb, men relativt tidigt tog han klivet till AIKs akademi där han spelat från P14 och upp till A-laget som han fick kontrakt med i december 2021. Till saken hör att det var Bonde som konkurrerade ut en viss Samuel Dahl som i sin tur alltså inte fick det där A-lagskontraktet med AIK och istället sökte sig vidare och till slut hamnade i ÖSK. På så sätt kan man säga att cirkeln på något vis är sluten då Dahl ersätts med Bonde som ersatte Dahl som… Ja, du fattar…

Men även om Bonde fick A-lagskontrakt så har speltiden med AIK till största delen uteblivit och Bonde har istället blivit utlånad till först Vasalunds IF i Ettan och därefter norska IL Hødd.

Tiden i Norge präglades mest av en tre månader lång skadefrånvaro. Till NA säger Christian Järlder ”– Han har haft någon enkel muskelskada, inga större grejer”. Men bloggen kan väl ändå höja ett ögonbryn eller två av en sådan kommentar. Att vara borta tre månader pga en ”enkel muskelskada” rimmar inte riktigt i bloggens öron. Det återstår alltså att se hur Bondes fysiska status ter sig när han kommer till ÖSK på måndag i nästa vecka. Bonde är alltså inte aktuell för fredagens match mot ÖIS.

I Bonde får hursomhelst ÖSK nu sin vänsterfotade vänsterkanspelare och med den pusselbiten på plats stängde sommarfönstret för den här gången. Nu återstår det bara att se om pusslet går ihop och håller som helhet i förhållande till övriga konkurrenters truppbyggen.

Det återstår nu 10 matcher för ÖSK av den här säsongen och man ligger på negativ kvalplats inför bottenmötet med ÖIS senare ikväll. Samtidigt ska man hålla i tanken att det är en oerhört jämn tabell. Det skiljer endast 6 poäng mellan femman Gefle IF och ÖSK på 13e plats. ÖSK möter nu ÖIS (14e plats i tabellen) borta följt av Skövde (16e) hemma och Brage (10e) borta. Skulle ÖSK ta tre segrar där så tar man enorma kliv i tabellen.

Det är nu det gäller.

ÖSK: Välkommen Rasmus Bonde!
AIK: Rasmus Bonde lånas ut till Örebro SK
Lagstatistik: Rasmus Bonde
FotbollDirekt: Rasmus Bonde klar för spel i Örebro SK
Fotbolltransfers: Berntsen om Rasmus Bonde: ”Ett lån till Örebro SK med en option om köp”
Fotbollskanalen: Officiellt: AIK lånar ut Bonde
NA: ”Så nära den nya Samuel Dahl man kan komma”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.