Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekonomin: ÖSK redovisar sitt halvårsresulat

På ÖSKs webbplats har det dykt upp en ekonomisk halvårsrapport. Det var ju ett tag sedan de presenterade några kvartalsrapporter så rapporten är välkommen.

Rapportens resultatsammanställning ser ut på följande sätt:

Svårt att göra denna sammanställning på ett bra sätt, så jag har gjort ett försök att renodla redovisningen.

Utfallet för de första sex månaderna jämför med budgeten visar ett litet överskott. Men inte mer än att det kan karaktäriseras som felräkningspengar.

Det finns även en prognos för helåret. Utifrån denna kan man se hur mycket man kan kosta på sig under det andra halvåret utan att haverera budgeten. Hur rättvisande prognosen är beror givetvis på när den gjordes och hur mycket ÖSK då visste om utfallet för juli och augusti.

Slutligen kan man göra en jämförelse mellan utfallet för 2022, budgeten för 2023 samt den senaste prognosen för 2023.

Enligt prognosen kommer man att klara budgeten, men inte resultatet. En förlust på 3 mkr är illa nog även om det är bättre än en förlust på drygt 4 mkr.. Samtidigt så kastar ledningen in en brasklapp och indikerar att kostnaderna mycket väl kan bli högre på grund av nyrekryteringar. Oklart om prognosen inkluderar kostnaderna i samband med övergången för Samuel Kroon och det är de kostnaderna man syftar på eller om man räknar med att ytterligare någon spelare kommer att tas in.

ÖSK: Kvartalsinformation 2023-01-01 – 2023-06-30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.