Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitlicensen för 2024

Förra veckan publicerade SvFF ett delresultat av licensnämndens granskning av elitklubbarna. Granskningen avser elitlicens för säsongen 2024.

Medan samtliga föreningar i Allsvenskan har fått sina ansökningar om elitlicens godkända, så är det fyra klubbar i Superettan samt KIF Örebro och IK Uppsala i Damallsvenskan vars ansökningar inte godkänts fullt ut.

Östersunds FK.
Svårast är situationen som vanligt för Östersund. De måste per den sista augusti kunna visa ett periodiserat bokslut där det egna kapitalet är återställt. Bristen i dagsläget uppgår av allt att döma till ca 8 mkr.
Östersunds-Posten: 8 miljoner måste in – då avgörs ÖFK:s framtid

Jönköpings Södra.
Klubben har stora problem och SvFF skriver att ärendet bordlagts. Det innebär förmodligen att nämnden inte kunnat bestämma sig för om att man skall kräva ett augustibokslut även för dem eller om man skall nöja sig med att acceptera handlingsplanen i förhoppningen att saker och ting på något sätt skall ordna sig.
Jönköpings-Posten: J-Södra höll extra årsmöte
Jönköpings-Posten: ”Förtroendekrisen i J-Södra måste lösas”

Gefle IF.
Föreningens handlingsplan har godkänts. Underskottet som behöver täckas fram till den 31 december är av storleksordningen 1 mkr, vilket väl inte borde vara omöjligt.
Gefle Dagblad: ”Blir kamp in på målsnöret”

Utsikten.
Föreningens handlingsplan har godkänts. Jag har inte hittat någon information om hur stort underskottet är som måste täckas.

SvFF: Delbeslut angående elitlitlicens 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.