Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2023: Hamse Shagaxle till ÖSK

Bild från ÖSKs hemsida

ÖSK meddelade idag, rätt överraskande måste bloggen tillägga, att den 18-årige mittfältaren Hamse Shagaxle hämtas in till Örebro SKs A-trupp från BK Forward.

Han ansluter till ÖSK när transferfönstret öppnar den 7 juli och spelar således klart i BK Forwards tre återstående vår-matcher innan han tar klivet över till Svartvitt.

BK Forwards huvudtränare Rickard Nilsson beskriver Shagaxle som ”en stark lagspelare, som spelar med stort mod och ofta med hög risk. Är duellstark, och kan snabbt växla tempo, trots sin långa och stora kropp. Har varit nyttig för oss i vår, och jag har använt honom både centralt på mitten och på kanten.

På ÖSKs hemsida beskriver Christian Järlder honom som ”stor, har en bra fysik och är skicklig med bollen. Han har bra driv och kan transportera bollen över stora ytor och är även en bra huvudspelare.

Järdler fortsätter sedan ett resonemang om att detta är ett steg i den riktning dit ÖSK vill vara nämligen en attraktiv klubb för de bästa unga spelarna från närområdet vilket bloggen nog tillstår att Shagaxle nog bör räknas till även om han kanske inte är den spelare som den stora lejonparten av ÖSK-supportar känner till.

Shagaxle har spelat i IF Eker, Vivalla SK och Karlslunds IF FK innan han som 16-åring fick A-lagsdebutera i Ettan med BK Forward.

Under innevarande säsong har han varit i stort sett ordinarie med sex starter och tre inhopp i det BK Forward som haft det tufft i Division 2 Norra Götaland. Man parkerar just nu på en 11e plats i den serien, endast en poäng från negativ kvalplats.

Kontraktet med ÖSK är på 3,5 år.

Fotnot: under föregående år provtränade Shagaxle med de italienska klubbarna Torino och SPAL dock utan att få kontrakt.

ÖSK: Välkommen Hamse Shagaxle!
BK Forward: Hamse till Örebro SK
NA: Värvar mittfältare – från BK Forward
NA: BK Forward-talang provspelade i Italien: ”Det är mycket tuffare”
Lagstatistik: Hamse Shagaxle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.