Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Målrikt då ÖSK besegrade Forward

Kvällens match var väl i princip över redan efter två minuter. Då gjorde nämligen Jake Larsson 1-0 till hemmalaget framspelad Johannes Danho. Sedan dröjde det i och för sig en dryg halvtimme innan Adam Bark gjorde nästa. Nej förresten – han gjorde två för säkerhets skull. 3-0 målet var väl på sitt sätt matchens pärla. En hög djupledsboll från Daniel Hultqvist nådde fram till Adam Bark som löpt sig fri igenom Forwards backlinje. Bark tog ned bollen och hann dessutom med att få tillräckligt med kontroll på den för att kunna runda Forwards målvakt och rulla in den i ett tomt mål. Tveksamt om det finns någon annan med den tekniken i ÖSKs A-trupp av idag. (Möjligen och måhända Noel Milleskog).

ÖSK fortsatte sedan med två snabba mål i inledningen av den andra halvleken innan Forward så småningom fick ett mål med sig hem till Trängen. Detta efter en snygg nick på hörna av Hamse Shagaxle. Målfabrikationen avslutades sedan av Adi Fisic som äntligen fick betalt för allt sitt spring under matchen. Spring som i allmänhet inte resulterade i särskilt mycket.

En annan spelare som sprang mycket var Jake Larsson som verkade väldigt pigg inledningsvis. Men när Larsson har bollen springer han ju i allmänhet tills han blir av med den. Båda hans mål kom typiskt nog efter det att han blivit frispelad, då han redan var inne i straffområdet.

Kapten för kvällen var stabile Sebastian Crona, som dessutom hann med att spela höger mittback i en halvtimme, samtidigt som Adam Bark tog sig an uppgiften som höger wingback.

ÖSK hade påtagliga problem att spelas sig igenom ett uppställt försvar. Målen kom i allmänhet som resultatet av snabba motanfall mot inte helt samlade motståndare. Det lär ju i och för sig vara så som ÖSK vill spela, men det är ändå lite oroande, att man inte verkade kunna dyrka upp ett div 2-försvar med mer auktoritet.

Utmärkelsen som matchens ÖSK-spelare ger jag till Adam Bark för hans tre mål samt dessutom den målgivande passningen som gjorde att även Adi Fisic fick en plats i målprotokollet.

ÖSK: Seger mot BK Forward i träningsmatchen på Behrn Arena
BK Forward: ÖSK – Forward 6 – 1

Matchfakta.
02. 1-0 Jake Larsson (Johannes Danho)
38. 2-0 Adam Bark (Adi Fisic)
39. 3-0 Adam Bark (Daniel Hultqvist)
48. 4-0 Jake Larsson (Kevin Westlind)
50. 5-0 Adam Bark (Kevin Westlind)
62. 5-1 Hamse Shagaxle (nick på hörna)
75. 6-1 Adi Fisic (Adam Bark)

Laguppställning (3-4-2-1).
Amar Dzevlan
Filip Ivarsson, Ludvig Nicklasson, Daniel Hultqvist
Kevin Westlind (61),Tyson Afshari (76), Sebastian Crona (k), Johannes Danho (61)
Adam Bark, Jake Larsson (76)
Adi Fisic
Ersättare: Melker Birgersson (mv), Linus Alperud (61), Ebbe Wingemark (61), Elliot Lindström (76) och Nathan Hernandez Öhrn (75)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.