Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Deadline Day: Erik Björndahl klar för Karlstad Fotboll

Såhär på transferfönstrets sista dag, den så kallade Deadline Day, meddelar Örebro SK att Erik Björndahl lämnar för spel i Ettan med Karlstad Fotboll.

På ett sätt kan bloggen tycka att övergången kom lite oväntat då det inte förekommit några reella rykten om saken och samtidigt är övergången i sig väldigt logisk.

Björdahl har ju inte fått till det i ÖSK.

Och just det där sista är kanske det mest underliga i hela kråksången, för det finns uppenbart krut i Björndahls dojjor. 2018 kom han delad tvåa i Superettans skytteliga, 2019 vann han densamma och dessutom räckte det med en kortare utlåning till VSK för att han under hösten 2021 skulle visa samma styrka då han gjorde 10 mål på 16 matcher i gurkstan. Björndahl kan det där med att göra mål.

Men inte i ÖSK.

Kanske har det att göra med på vilket sätt klubben spelat rent taktiskt eller så har det med det där om att det är svårt att vara Messias i sin egen hemstad. Oavsett orsak så har det det gått troll i Björndahls maskineri så fort de svartvita kläderna kommit på samtidigt som han alltid levererat om matchtröjan varit rödvit eller grönvit.

Nu lämnar han alltså ÖSK och har skrivit på för Svennis och Albert Bunjakis division-Ett-projekt. En klubb som bland annat värvat förre Degerfors och ÖSK-spelaren Johan Bertilsson. Tyvärr blev Bertilsson allvarligt skadad nyligen och kanske är det så att Björndahl är något av en ersättare till Bertilsson.

Till ÖSKs hemsida säger Björndahl:

”– Jag har valt att lämna ÖSK och gå vidare i min karriär för att hitta glädjen, förtroendet och speltiden. I Karlstad får jag ett stort förtroende och en tydlig roll i laget. Där kommer jag att bidra och njuta av mina sista år på planen.”

Vilket väl borde tolkas som en kommentar om att det nog inte hade blivit så om han valt att stanna i ÖSK.

ÖSK: Lycka till Erik Björndahl
Karlstad Fotboll: Erik Björndahl till Karlstad Fotboll
NA: KLART: Björndahl lämnar ÖSK – här är hans nya klubb
Lagstatistik: Erik Björndahl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.