Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Organisationen: ÖSK valde ny styrelse

ÖSKs ny- och omvalda styrelse för år 2023. Från vänster: Martin Matteusson, Kristian Hugmark, Erik Tengroth, Karin Sliwinska, Johan Görtz, Staffan Werme och Lars Larsen. Bilden från ÖSKs webbplats.

På ÖSKs föreningsstämma igår (som var en måndag) valdes en ny styrelse för Örebro SK FK och därmed även indirekt för ÖSK Elitfotboll AB. Valet utföll, som brukligt i sådana här sammanhang, i enlighet med valberedningens förslag. Lars Larsen valdes således”på riktigt” till posten som ÖSKs styrelseordförande för en period av ett år. Till nya styrelsemedlemmar för en period om två år valdes Erik Tengroth och Martin Matteusson. Omvalda för en period om ett år blev Karin Sliwinska Kristian Hugmark och Johan Görtz. Den enda styrelsemedlemmen aom inte blev vald eller omvald var Staffan Werme, eftersom han fortfarande har ett år kvar på sin mandatperiod.

Att omvalen bara gjordes för en period i stället för brukliga två berodde förmodligen på att man inte ville att så gott som hela styrelsen skulle ha utgående mandat vid ett och samma tillfälle.

Av de styrelsemedlemmar som valdes vid föreningsstämman år 2022 lämnade Kent Persson posten som styrelseordförande redan i december. (Många tror att detta skedde, när det blev klart att han inte skulle föreslås till omval). Den nyvalde styrelsemedlemmen Sebastian Toro lämnade sitt uppdrag nästan på en gång – antagligen efter någon slags konflikt med Kent Persson..

ÖSK:s nya styrelser.
Lars Larsen, ordförande 1 år (omvald)
Karin Sliwinska, ledamot 1 år (omvald)
Staffan Werme, ledamot 1 år kvar på mandatperioden
Kristian Hugmark, ledamot 1 år (omvald)
Johan Görtz, ledamot 1 år (omvald)
Erik Tengroth, ledamot 2 år (nyvald)
Martin Matteusson, ledamot 2 år (nyvald)

ÖSK: Styrelsen vald under kvällens årsstämmor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.