Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekonomin: ÖSK får sänkt hyreskostnad för Behrn Arena

SR P4 Örebro och NA rapporterade igår, att ÖSK i år kommer att få en sänkt hyreskostnad för Behrn Arena. Detta innebär kostnaden reduceras med drygt 1,4 mkr. Jämfört med förra året innebär detta dock inte någon minskning av ÖSKs kostnader. Förra året fick man nämligen en ungefär lika stor reduktion av hyreskostnaden om än med en något annorlunda motivering.

Den här gången motiveras sänkningen av hyresnivån med att man går tillbaka till vad som betalades år 2013, då ÖSKs senast spelade i Superettan. Att man på det här sättet formaliserar hyresnivån kontraktsvägen är givetvis fördelaktigt, eftersom man mycket väl kan ha flera år i Superettan framför sig. Därigenom blir man inte lika beroende av hur de politiska vindarna blåser.

SR P4 Örebro: Kommunen godkänner miljonsänkning av ÖSK:s hyra
NA: Kommunen sänker ÖSK:s hyra med 1,4 miljoner


Tillägg.
Av dagens intervju idag med ÖSKs VD Jonas Lindgren framgår, att ÖSKs önskemål var mer långtgående. De hade velat se en hyreskostnad som låg i nivå med KIF Örebro. Damlaget betalar ju bra lite drygt 700 kronor per timme medan ÖSK efter rabatten landar på en uppskattad kostnad på lite drygt 2.300 kronor per timme. Jag har då räknat med att hyreskosnaden sänkts från 3,5 mkr till 2,1 mkr samt att antalet timmar minskat från 1.000 till 900. (Antalet timmar enligt en uppgift i NA).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.