Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Seger över Mallbacken

ÖSKs damlag fortsatte igår sina förberedelser inför den kommande säsongen. Precis som i den förra matchen var det ett lag från Elitettan som stod för motståndet. Då var det Lidköping som vann med hela 4-0. Den här gången var det Mallbacken från Sunne som gästade Örebro. Motståndarna, numera ett habilt mittenlag i Elitettan, placerade sig förra året precis i mitten av serien (sjua av fjorton lag).

Det blev på det hela taget en rätt jämn match med ett visst chansmässigt övertag för gästerna under den första halvleken och ett aggressivare ÖSK som tidvis tryckte tillbaka Mallbacken i den andra. De flesta av Mallbackens chanser uppstod faktiskt efter misstag från hemmalagets sida. Speciellt bakåtpassningarna till målvakt såg lite väl riskabla ut vid flera tillfällen.

ÖSKs mål gjordes av Izabella Hurtig efter en timmes spel. Amelia Olofsson slog ett inlägg mot straffområdet som ändrade riktning efter att ha tagit på en motståndare. Bra gjort att få till det inspelet, trots att hon uppvaktades hårt i ryggen av en motståndare. Bollen hamnade framför fötterna på Hurtig, som enkelt (påpassligt) kunde rulla in bollen vid bortre stolpen. Lite slumpartat förvisso, men så blir det ofta då man får tryck på ett lag.

Trots målet och vinsten tycker jag inte att det var någon riktigt övertygande insats av ÖSK. För många missade passningar och onödiga bolltapp störde bilden. Bäst i ÖSK för dagen var målvakten Ellen Portugués.

ÖSK: Vinst mot Mallbackens IF Sunne

Matchfakta.
46´ Spelarbyte: in Lisa Bergman, ut Elmelie Alfredsson
60´ 1-0 Izabelle Hurtig (Amelia Olofsson)
61´ Spelarbyte: in Ella Gunnarsson och Karoline Bergman, ut Inda Dervicevic och Amelia Olofsson
77´Spelarbyte: in Alva Hyttinen och Amelia Olofsson (igen), ut: Izabella Hurtig och Karin Weinacht

Startelva:
Ellen Portugués
Rebecka Mannström, Josefine Eklund, Nellie Thörngren
Agnes Andersson (k), Izabella Hurtig
Emelie Alfredsson, Emilia Andersson, Karin Weinacht
Inda Dervisevic, Amelia Olofsson

Ersättare: Alice Hultman (mv), Ella Gunnarsson, Lisa Bergman, Alva Hyttinen, Karoline Bergman (IFK Hallsberg).

ÖSK verkar fortfarande ha rätt stora problem med sjukdomar i truppen. Följande spelare saknades:
Clara Heiche, Nathalie Sundqvist, Olivia Stråle, Alva Holmqvist, Matilda Wennberg, Lisa Aronsson och Cornelia Karlsson.

Lagets nästa match skall spelas redan på onsdag (22/2) mot ÖLFFs distriktslag för F17/06. Om nu ÖLFF får ihop något vettigt lag. Många av KIF Örebros duktiga spelare lär väl saknas på grund av landslagsuppdrag. Den 4:e mars kommer sedan div 1-laget Brage på besök till Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.