Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gustav Leijon till Motala AIF

ÖSKs målvaktsreserv, den 21 årige Gustav Leijon, fortsätter sin karriär i division Ett med Motala AIF. Detta meddelade ÖSK under gårdagen. Motala AIF är Leijons moderförening och det var just därifrån han kom till ÖSK som 16-åring under 2017.

I ÖSK har Leijon setts som en spännande talang som haft ett par fina år i akademilagen. Under 2021 fick han sitta på bänken hela 10 gånger och inför 2022 var tanken att Leijon skulle vara ordinarie reservmålvakt bakom den då nya William Eskelinen, men tyvärr kom en allvarlig knäskadad i vägen vilket gjorde att han istället missade hela 2022. Och istället värvade ÖSK först in Radu Mîțu (under våren) och senare Daniel Strindholm som ny andremålvakt.

Nu inför 2023 stod alltså ÖSK med tre målvakter (Eskelinen, Strindholm och Leijon) plus talangen Buster Runheim vilket var minst en för mycket och därför väljer man nu att släppa Leijon till Motala AIF samtidigt som klubben skriver på sin hemsida att man kommer att följa hans fortsatta utveckling mycket noga.

ÖSK: Gustav Leijon till Motala AIF
Motala AIF: Motala AIF FK värvar tillbaka Motalason
NA: Efter tunga skadan – målvaktslöftet lämnar ÖSK
Lagstatistik: Gustav Leijon


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.