Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: Adam Bark klar för ÖSK

(22-11-30) Den tidigare ÖSK-talangen Adam Bark kommer att provspela med ÖSK under december. Det meddelade ÖSK idag i en notis på hemsidan där det samtidigt bekräftas att Mohamed Youla kommer att göra detsamma (något som bloggen och NA skrev om för ett par dagar sedan).

Adam Bark, som är född 2000, kom från IK Sturehov till ÖSKs akademi som en spännande anfallstalang. Han tillhörde ÖSKs akademi under 2016-2019 innan han fick ta ett steg upp till A-laget. Där fick han sitta på bänken vid 10-talet tillfällen samt hoppa in vid något enstaka tillfälle 2019. Hans totala speltid står uppsatt som 3 minuter under det år han tillhörde ÖSKs A-trupp.

Inför säsongen 2020 valde Bark att ta ett par steg tillbaka genom att gå till Motala AIF som då spelade i division ett södra. I Motala fick Bark ordentligt med speltid och förtroende och totalt har han nu spelat i den svartvita östgötaklubben i tre säsonger där han också blommat ut till en av lagets och seriens absolut främsta spelare.

Bloggen minns Bark som en valpig och tunn anfallstalang som aldrig riktigt vare sig fick eller tog chansen senast han var i ÖSK, men om bloggen förstår saken rätt så har Bark (som nu hunnit bli 22 år) under sin tid i Motala växt till sig och dessutom flyttat nedåt i planen och under de senaste åren utvecklats till en offensiv mittfältare som bara under senaste säsongen stod för 11 mål och 11 assists i division ett. Ett poängfacit som placerar Bark bland de absolut bästa spelarna i den norra och södra serien sammantaget.

Om bloggen ska försöka placera in Bark i det sätt som ÖSK hittills spelat så kanske hans position skulle vara något åt det håll som David Seger och Jiloan Hamad haft under året det vill säga på det centrala mittfältet i den så kallade åtta-rollen.

Till NA säger ÖSKs tränare Christian Järdler ”jag tror att han passar bäst i en offensiv mittfältsroll som är ganska central. Inte längst fram som forward och inte längst ut på en kant. Han är en klassisk åtta eller en tia som har sina styrkor i det offensiva spelet med boll”.

ÖSK: Adam Bark och Mohammed Youla provtränar med herrlaget

NA: Adam Bark klar för provspel: ”Har visat karaktär”

NA: Assistkungen från norrettan om framtiden: ”Dörren är alltid öppen för ÖSK”

Lagstatistik: Adam Bark

Adam Bark i en arkivbild från 2016

Tillägg (23-01-09): Idag meddelade ÖSK att Adam Bark nu är klar för Örebro SK och att han skrivit på ett flerårigt avtal.

ÖSK: Välkommen tillbaka Adam Bark
ÖSK: (video) ÖSK PLAY: Adam Bark: ”Det är skönt att vara tillbaka hemma”
NA: KLART: Anfallaren gör comeback i ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.