Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Clara Heiche förstärker backlinjen

Clara Heiche

Clara Heiche (Bilden från ÖSKs hemsida).

ÖSK meddelade igår kväll att ytterligare en spelare ansluter till ÖSKs damlag inför den kommande säsongen. Det är mittbacken Clara Heiche som den här säsongen spelat för Mallbackens IF i Elitettan.

Heiche är ursprungligen från Karlskoga där hon under sin uppväxttid tillhörde Rävåsens IK. År 2019 anslöt hon till KIF Örebros F19-trupp som hon representerade under tre år. Under det sista året var hon given i lagets startelvor. Efter det att hon vuxit ur juniorskorna fanns det dock ingen plats i KIFs A-trupp. Hon lämnade Örebro och flyttade till Sunne för spel i Elitettan  med Mallbackens IF. Att det blev Mallbacken för hennes del förvånar. Rävåsen, som det här året även de spelade i den näst högsta serien, borde väl ha legat närmare till hands.

Efter en lite trög inledning i Mallbacken tillhörde hon startspelarna under de avslutande två tredjedelarna av säsongen. Lite förvånande därför, att hon redan efter ett år lämnar klubben som väl får anses som en väletablerad klubb i den näst högsta serien. Men det kanske känns lite begränsat att bo i Sunne om man inte är från den delen av Värmland.

Hos ÖSK verkar man väldigt nöjd över att fått henne till laget och de skriver en förhållandevis lång artikel om nyförvärvet. Med sina meriter från Mallbacken bör hon ha varit av intresse inte bara för ÖSK, utan även för lokala lag som moderklubben Rävåsen och nyetablerade Degerfors. Och säkert en hel del andra klubbar från div 1 och kanske även Elitettan.

Men nu blir det alltså ÖSK som kommer att kunna dra nytta av henne i sitt mittförsvar. Jag var faktiskt lite orolig för just mittbackspositionen. Tre av fjolårets mittbackar har inte förlängt sina kontrakt (ännu). Och det är ju definitivt en position man vill ha en stark uppsättning på. Med Heiche och det tidigare nyförvärvet Nathalie Sundqvist från Hallsberg verkar dock situationen bättre även om det fortfarande skulle sitta bra med ytterligare någon förlängning eller nyförvärv.

ÖSK: Clara Heiche skriver på för ÖSK
Lagstatistik: Clara Heiche

Niklas Christensson – hennes tränare i KIF Örebro F19 är imponerad över värvningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.