Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: DG lägger skorna på hyllan

Idag meddelandes det, lite oväntat, att ÖSKs ytter Daniel ”DG” Gustavsson väljer att avsluta sin fotbollskarriär och lägga skorna på hyllan till förmån för en civil karriär inom bilförsäljning.

DG återvände till ÖSK inför den nu avslutade säsongen som ett profilerat nyförvärv, tyvärr blev det väl inte riktigt som vare sig han eller klubben tänkt sig och nu uppger DG att motivationen saknas på grund av att hans kropp inte längre håller. Det senaste året har han främst besvärats av sina baksidor och därav inte kunnat träna på den nivå som han själv önskat vilket också lett till att insatserna på planen inte riktigt varit i den linje som man annars varit van att se DG.

DG sågs första gången i de svartvita färgerna under ett lån från AIK hösten 2013, ett lån som sedan omvandlades till en permanent övergång ett halvår senare. Totalt blev det tre år i ÖSK innan han gick vidare till IF Elfsborg och senare norska Lillestrøm innan han alltså återvände till ÖSK inför 2022.

DG avslutar nu sitt kontrakt med ÖSK i förtid och lämnar troligtvis en relativt stor lönepost i klubbens spelarbudget. Men han lämnar också ett stort tomrum av erfarenheter.

Örebro SK: Daniel Gustavsson lägger skorna på hyllan
NA: Slutar med fotbollen – börjar nytt jobb på måndag
NA: Axén minns ”DG”-affären: ”Vi hörs coach”
Lagstatistik: Daniel Gustafsson


Bloggens bästa minne från DGs tid i ÖSK måste nog ändå vara målet borta mot Kalmar FF 2016. Dels för Astrit Ajdarevic magiska passning men just idag kanske ännu mer för DGs kyla i avslutet. Det blir knappast bättre än såhär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.