Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: Mpindi lämnar truppen

ÖSK meddelade idag på ett ovanligt korthugget sätt, att lånet av Victor Mpindi nu har avslutats och att spelaren därmed återvänder till sin danska klubb Sönderjyske.

Det blev en lite märklig men kort sejour i ÖSK för Mpindi. Han var tillräckligt bra för att ta plats i startelvorna då han var tillgänglig, men inte tillräckligt bra för att vara värd att köpa loss. Fast det överenskomna optionspriset lär ha varit högt satt, vilket kan var vad som avgjorde frågan.

Mpindi värvades för rollen som balanserade mittfältare i Joel Cedergrens taktiska upplägg. Men när Cedergren försvann efter en match försvann även hans spelidé, vilket gjorde att Mpindi fick ta sig an den mer traditionella rollen som central mittfältare. En roll som inte passade honom lika bra på grund av att han inte var tillräckligt rörlig. Bra på sin kant men med en alltför begränsad aktionsradie. Han var en väldigt duktig passningsspelare som ofta slog ut lagdelar med sin direkta passningar.

Mpindi blev ofta utbytt redan efter någonstans mellan 60 och 70 minuters spel, vilket väl tyder på att hans ork inte var den bästa. Jag har honom noterad för 13 matcher i Superettan, men han spelade full tid i bara tre av dem. Utöver matcherna i Superettan spelade han i alla tre cupmatcherna.

ÖSK: Victor Mpindi lämnar ÖSK
NA: Mittfältaren lämnar Örebro – åker tillbaka till Danmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.