Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: Inget köp av Mpindi

När ÖSK lånade in Victor Mpindi fanns det i överenskommelsen med Sönderjyske en option för ÖSK att köpa loss mittfältaren. En option som nu är på väg att förfalla och som ÖSK bestämt sig för att inte utnyttja. Detta enligt NA som fått Axel Kjäll att berätta hur man ställer sig till ett köp. Anledningen verkar väl främst vara, att det belopp som den danska klubben vill ha är alltför högt för ÖSK.
Dessutom är man möjligen lite tveksam till om Mpindi är den spelare som passar bäst in i ÖSKs framtidsplaner.

Därmed inte sagt att det inte kan bli en fortsättning för Mpindi i ÖSK. Sönderjyske har ju gjort klart, att man avser att göra sig av med Mpindi oberoende av ÖSKs inställning i optionsfrågan. Om något tillfredsställande alternativ inte skulle dyka upp är det väl möjligt att de två klubbarna förlänger låneperioden. Tror jag. Helt värdelös anser ju ÖSK inte att han varit. Tvärtom – han har fått starta så ofta som han varit tillgänglig.

NA: ÖSK:s slutbesked om Mpindi – därför nobbas storaffären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.