Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: Hussein Ali värvad till Heerenveen

ÖSK kunde annonsera två stycken truppförändringar idag. En spelare lämnar truppen och en ny tilkommer. Ingen av förändringarna kommer som någon överraskning, Det har skrivits om dem ett tag nu – även om allting inte blev klart förrän idag.


Hussein Ali lämnar för Heerenveen

En glad Hussein Ali i sin nya klubbdress. (Fotot från Heerenveens webbplats).


ÖSKs högerback Hussein Ali har värvats/köpts av den holländska klubben Heerenveen. Något av en kupp från ÖSK-ledningens sida kan man tillåta sig att tycka. Ali med bara ett halvår kvar på sin kontrakt hade väl knappast stannat kvar i ÖSK efter det att hans kontrakt avslutats. Dessutom tycker jag att han utvecklingsmässigt har stagnerat och inte ens kunnat försvara sin startplats i årets Superetta.

Hans nya klubb verkar dock ha förhoppingar om att man skall kunna se en fortsatt positiv utveckling. Han har fått ett treårskontrakt, vilket väl får ses som en indikation på att Heerenveen ser en utvecklingspotential hos honom.

Heerenveen: SC Heerenveen legt Hussein Ali vast tot 2025
Heerenveen. Intervju med Hussein Ali (video)

ÖSK: Hussein Ali lämnar ÖSK för SC Heerenveen
NA: Bekräftat: ÖSK-backen klar för holländsk klubb
Matchstatistik från Soccerway

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.