Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: Heerenveen vill ha Hussein Ali

En övergång för Hussein Ali till den nederländska klubben SC Heereveen kommer allt närmare. Lokaltidningen Leeuwarder Courant skriver att Ali gjort ett så gott intryck under sitt provspel att klubben nu avser att förhandla med ÖSK om villkoren för en övergång. Dessutom måste man komma överens med Ali om det personliga kontraktet.

Inget av detta lär innebära något större hinder för att transfern skall gå igenom. Ali har bara bara en halv säsong kvar av sitt kontrakt hos ÖSK och han verkar dessutom ha sjunkit ner till tredjeplatsen i kampen om högerbacksplatsen efter DG och Daniel Björnqvist. Att då kunna sälja honom – om än för en mindre summa – verkar närmast vara en självklarhet. Ali själv var positiv till att byta klubb efter sin återkomst till Örebro efter provspelet.

Heerenveen har ”alltid” varit något av ett svenskfäste i den nederländska ligan. För tillfället finns redan svenskarna Alex Timossi Andersson (Helsingborg), Rami Kaib (Elfsborg), Rami Al Hajj (Falkenberg) och Amin Sarr (Malmö FF) i truppen.

NA: Uppgifter: Vill köpa loss ÖSK-backen
Leeuwarder Courant (Google-översättning): SC Heerenveen vill gärna binda testspelaren Hussein Ali

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.