Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: Ali till Heerenveen?

Idag meddelade ÖSK att högerbacken Hussein Ali besöker den holländska klubben Heerenveen. Syftet med besöket anger ÖSK vara att Ali skall bekanta sig med klubben. Det verkar alltså inte röra sig om någon slags provträning eller provspel. Om detta nu innebär att den holländska klubben redan bestämt sig för att de vill ha spelaren framgår inte.

På Axel Kjäll, som citeras av NA, verkar det som om en övergång är mer eller mindre klar.
– Hussein får bekanta sig med Heerenveen, och i förlängningen hoppas vi förstås att de ska bli en bra affär för ÖSK säger Kjäll till tidningen.

Det är väl bara att hoppas att det blir en övergång. Ali har förlorat sin startplats till Daniel Gustavsson och lär inte få tillbaka den så fort DG är spelklar efter sin muskelskada. Alis kontrakt går ut efter det här året och han lär väl under alla omständigheter söka sig vidare och inte stanna i ÖSK längre än nödvändigt. Dessutom tycker jag att han stannat i sin utveckling.

Att då ”bli av med honom” och dessutom få betalt vore givetvis väldigt välkommet. Jag noterar att Transfermarkt satt ett marknadspris på 300.000 Euro på honom. Kan ÖSK få in ett belopp i den storleksordningen är klubben att gratulera.

ÖSK: Hussein Ali besöker SC Heerenveen
NA: Släpper iväg backen: ”Hoppas på en bra affär för ÖSK”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.