Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: ÖSK vill förlänga med Mîțu

NA skriver idag, att ÖSK vill förlänga den korttidskontrakterade moldaviske målvakten Radu Mîțus avtal med ÖSK. Mîțu togs in som andremålvakt efter det att Gustav Leijons knäskada gjorde att denne inte kommer att vara tillgänglig under den här säsongen.

Av någon anledning skrev dock Mîțus kontrakt bara fram tills den 15 juli – den dag då det svenska sommarfönstret öppnas. Om det var ÖSKs önskemål att ha det på detta sätt eller Mîțus är oklart. Förmodligen var det målvakten som ville ha det så för att göra det möjligt att byta klubb till en bättre position i malvaktshierarkin i någon annan klubb. Att vara andremålvakt är knappast en önskeposition för en målvakt i Mîțus ålder (27) och med hans rutin.

Det korta kontraktet sätter nu en hel del press på ÖSK. De måste rimligen ha en kontrakterad andremålvakt klar från den 16 juli och framöver. Enklast blir det givetvis om man kan få till stånd en kontraktsförlängning med Mîțu, vars nivå man verkar vara nöjd med. Om moldaviern vill någon annanstans får ÖSK ett problem. De måste då få fram en tillräckligt bra andremålvakt snabbt som ögat för att inte riskera att vara utan uppbackning för Eskelinen.

Till skillnad mot övriga sommartransfers är det här något som måste vara klart redan den dag som Mîțus kontrakt går ut (och fönstret öppnas).

NA: Axel Kjäll bekräftar diskussion med målvakten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.