Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: Mittfältare på ingång (och utgång)

NA skrev igår att de snappat upp, att ÖSK har gjort klart med en mittfältare. En spelare som dessutom skall kunna registreras (och spela) innan det svenska sommarfönstret öppnas den 15 juli. Tidningen hänvisar till flera av varandra oberoende källor.

Enligt NA kommer nyförvärvet att kunna presenteras redan innan truppen återsamlas efter försommarens korta träningsuppehåll. Eftersom träningen återupptas den 10 juni (som är en fredag) och vi nu har en pingsthelg att klara av blir det inte så många vanliga dagar kvar för att göra klart det som eventuellt inte redan är klart.

Axel Kjäll vill givetvis inte bekräfta att något är klart. Att klubben jobbar på ett nyförvärv förnekar han dock inte heller. Enligt Kjäll jobbar man på några olika spår och han hoppas att allt skall vara klart till återstarten. Det mesta tyder väl på att man mer eller är överens, men att – som alltid – inget är klart förrän allting är klart.

Att ÖSK satsar på ett nyförvärv bör rimligen innebära att det inte blir någon fortsättning för Viktor Mpindi, när dennes lånekontrakt med ÖSK avslutas i augusti. ÖSK skrev då han lånades att lånet gäller fram till augusti men det är oklart om de menade till och med den 31 juli eller den 31 augusti. Förmodligen det förstnämnda eftersom hans dåvarande klubb väl ville ha ett handlingsutrymme om ÖSK valde att inte utnyttja den köpoption man sägs ha varit med i låneavtalet.

Nu verkar det inte bli någon fortsättning. Mpindi värvades för en position som inte längre existerar då ÖSK ändrat sin spelmodell efter det att Joel Cedergren avskedades. Mpindi är en väldigt duktig passningsspelare, men aktionsradien för begränsad i en traditionell 4-4-2 uppställning.

Att ÖSK tar in en ersättare trots att man har en ”uppsjö” av mittfältsalternativ är på sätt och vis förvånande. Förmodligen anser klubben att de återkommande skadeproblemen för Walker och Hamad gör att man inte kan räkna med dem fullt ut samtidigt som man inte tycker att ungdomarna Barsoum och Shlimon räcker till för att man skall kunna uppnå säsongens målsättning.

NA: Osäker framtid för Mpindi – ÖSK har klart med ersättare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.