Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Simon Åström ny ordförande i Svensk Elitfotboll

Igår blev det klart att ÖSKs (numera tidigare) VD Simon Åström tar över som ordförande för ligaföreningen Svensk Elitfotboll (SEF), som omfattar klubbarna i Allsvenskan och Superettan.

Att Åströms tid i ÖSK var över kommer i och för sig inte som någon överraskning. Han hade redan sagt upp sig i avvaktan på att han skulle ”få” jobbet i SEF. Men nu är det alltså definitivt definitivt vad hans nya jobb blir.

Kortsiktigt förmodligen skönt för Åström att bli fri från den konstanta press som en VD i ÖSK förmodligen upplever i gränslandet mellan förväntningar och tillgängliga resurser.

Uppgifterna i SEF kommer förmodligen att bli mer politisk till sin karaktär när åsikter och ambitioner från 32 olika klubbar med helt skilda förutsättningar och ambitioner skall jämkas samman till något som alla kan vara överens om. Dessutom skall (väl) rågången mot Svenska Fotbollförbundet bevakas och hållas fri från från intrång.

ÖSK hoppas att kunna ha gjort klart med en ny VD i augusti. Sedan är frågan hur snabbt denne har möjlighet att ta sig an sina nya uppgifter. Tills dess kommer Kent Persson att ta på sig dubbelrollen som arbetande styrelseordförande.

ÖSK: Tack för allt, Simon Åström!
NA: Simon Åström får toppjobbet: ”Glad och stolt”
Svensk Elitfotboll: Simon Åström ny ordförande i Svensk Elitfotboll
NA: Då vill ÖSK ha klart med Simon Åströms ersättare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.