Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK tätar målvaktshålet

Efter det att Bobby Allain i vredesmod lämnade klubben och Gustaf Leijon drabbades av en korsbandsskada har ÖSK haft ett stort hål i sin målvaktsuppsättning. I den senaste matchen var det Buster Runheim (född 2006) som fick ta en plats på bänken.

ÖSK meddelade mer eller mindre omgående att man avsåg att (försöka) hitta en ersättare bland  de kontraktslösa målvakter som finns tillgängliga. Det har man nu gjort i och med att den 27-årige moldaviern Radu Mîțu anslutit till truppen på ett tre månaders korttidskontrakt.

Varför kontraktet bara är på tre månader kan man fråga sig när Leijons skada väl lär hålla honom borta under stora delar av om inte hela säsongen.

Det kan i och för sig ligga i båda parters intresse att inte gå längre än tre månader. Mitu vill förmodligen försöka hitta en mer permanent anställning än som tillfällig reservkeeper hos ÖSK. Men mer troligt är dock att ÖSK kanske ser någon annan lösning när sommarfönstret öppnats. Tänk Alvbåge.

ÖSK skriver att Mitu har skrivit ett kontrakt på tre månader, vilket stämmer väl överens med det svenska sommarfönstret som öppnas den 17 juli.

ÖSK: Radu Mîțu klar för ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.