Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Allain förvånad och besviken

Jag överskattade helt uppenbart ÖSKs förmåga att hantera målvaktssituationen. För Allain kom nyheten om värvningen av Eskelinen som en blixt från en väldigt klar himmel. Nu funderar han på hur han skall tackla den uppkomna situationen. Väldigt klantigt skött av Kjäll.

Det kan ju hända att det redan nu dyker upp en klubb som behöver en förstärkning på målvaktssidan. Annars är väl det bästa för Allain att avvakta och satsa på ett sommarbyte. Det är ju då som de flesta icke-nordiska klubbar bygger om sina trupper.

Det verkar väl som om det var AGFs korttidsvärvning av Viktor Noring som satte den här bollen i rullning. Då blev det uppenbart att Eskelinen inte hade någon framtid i den danska klubben och danskarna blev väl ännu mer angelägna om att till varje pris göra sig av med honom och hans lönekostnader. Sedan kunde väl Kjäll inte stå emot trycket från Cedergrens håll när denne såg en möjlighet att få in sin gamla målvakt. Annars kan jag inte se varför det blev så angeläget att ta in Eskelinen så tätt inpå seriestarten. Det borde ÖSK ha kunnat klara av i januari kan man tycka.

Det är onekligen lite av ödets ironi, att Allain nu befinner sig i samma situation som Eskelinen gjorde i AGF, då de tog in en ny förstemålvakt och satte Eskelinen på bänken efter det att han tidigare varit ordinarie.

NA: Bobby Allain om situationen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.