Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: ÖSK värvar talang från Karlslund


ÖSK skriver idag, att de kommit överens med Karlslunds IF FK om en övergång för den 17-årige talangen Malïk Mokédé. Spelaren har förvisso fortfarande haft amattörstatus, men eftersom övergången sker utanför den så kallade frimånaden krävs det ändå att både avlämnande och övertagande klubb är ense om övergången. Vilket alltså innebär att ÖSK fått lov att köpa loss Mokédé från Karlslund.

Dessutom skall väl Örebro Syrianska och ÖSK Ungdom, som han tidigare spelat för, ha en slant i form av utbildningsbidrag för den tid han tillhörde dessa klubbar. Inga större belopp där dock (3.000 per år för 12-14 åringar och 5.000 för åren 15 och 16. Karlslunds del av övergångssumman regleras väl i den övergripande uppgörelsen).

Mokédé anses vara en mycket lovande talang och skall ha haft intresse på sig från ett antal svenska och möjligen även utländska klubbar. Att ÖSK lyckades genomföra övergången får nog ses som en prestigemässig framgång.

ÖSK: Malïk Mokédé skriver på för ÖSK
Karlslunds IF FK: Malïk Mokédé till ÖSK Fotboll!
NA: Klart: ÖSK köper loss landslagsyttern från Karlslund
Lagstatistik: Spelade matcher 2019 – 2021
NA: Mokédé hyllas av ÖSK-kaptenen – långa avstängningen och kända farbrorn
NA: Karlslunds svar efter avstängningen på Mokédé

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.