Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekonomiska utsikter för 2022

I gårdagens NA tog Fredrik Carlsson ett grepp om ÖSKs ekonomiska situation efter ett samtal med Simon Åström.

Kontentan verkar vara, att ÖSK räknar med att förlora uppskattningsvis en tredjedel av ”normal”intäkterna, vilka brukar ligga kring 50 mkr. Intäktsminskningen kommer alltså att vara i storleksordningen 15-20 mkr.

Det mesta av tappet beror på minskade ”TV-pengar”, vilka Åström räknar med kommer att halveras från de 22 mkr man tog in förra året. Dessutom blir det säkert minskningar av publikintäkterna – speciellt som stora publikmatcher mot de tre stockholmslagen, IFK Norrköping och Degerfors inte längre finns med på spelschemat.

Beträffande sponsorintäkterna verkar han däremot tro, att förlusterna inte behöver bli så stora.

På inbesparingssidan verkar det mesta komma från lägre spelarlöner. Många spelare har lämnat truppen och bland dem återfinns flera som haft relativt höga löner. Dessutom har lönerna för kvarvarande spelare kunnat sänkas med hjälp av den nedflyttningsklausul som finns i spelarkontrakten.

NA: ÖSK siktar högt – trots halvering av tv-pengarna och minskad lönebudget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.