Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Skovgaard lämnar ÖSK

ÖSK meddelade på lördagseftermiddagen (märklig tid) att man efter diskussioner med Andreas Skovgaard nått en ekonomisk överenskommelse som gör att hans avtal med ÖSK avslutas. Vilket väl inte kan betyda så mycket annat än att man köpt ut honom från det avtal som gäller för i år.

Efter att under nästan två år varit given i ÖSKs startelvor skar det sig med ÖSK och under de sista sex matcherna blev det bara ett inhopp. Svårigheter vid sidan av fotbollsplanen lär ha bidragit till den överraskande avslutningen av hans tid i ÖSK.

Fotbollsmässigt ser jag inte något större problem med att han lämnar. Skovgaard var utan tvekan en tillgång i ett lag som försvarar sig i och kring straffområdet, men han är helt enkelt för långsam för att kunna fungera i ett lag som står högre med backlinjen.

Skovgaard var den enda vänsterfotade renodlade mittbacken i truppen och ÖSK skulle nog behöva ta in en ersättare. Benjamin Hjertstrand finns ju tillgänglig iofs, men jag har en känsla av att ÖSK helst ser den mångsidige dalmasen längre ut på vänsterkanten.

ÖSKs spelartrupp består efter att Skovgaard lämnat av två målvakter och 16 utespelare. Med tanke på att Fabio och förmodligen Taha Ali lär lämna så är det nu hög tid att fylla på med nya spelare.

ÖSK: Avtalet med Andreas Skovgaard avslutas
NA: BOMBEN: ÖSK bryter kontraktet med försvarsstjärnan

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Spelade matcher för ÖSK från Lagstatistik.


220131.
Axel Kjäll i NA: – Vi har haft en dialog om framtiden med Andreas den senaste tiden. Joel (Cedergren, tränare) har också varit på plats och jobbat en period och vi känner att utifrån det vi vill bygga framåt, så är det här något som är bra för ÖSK Fotboll, säger fotbollschefen Axel Kjäll.

Har det varit på ert initiativ eller på Andreas?
– Vi har haft en dialog och något sånt här måste båda parterna vara överens om. Vi har gjort det tillsammans och det blir en ekonomisk uppgörelse.

Kommentar: Kjälls uttalande styrker väl bilden av att det inte var fotbollen som var det avgörande skälet till att Skovgaard köptes ut.

NA: Därför lämnar Skovgaard ÖSK: ”Ingen av parterna var nöjda”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *