Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Inga pengar till Skiljebo

VLT har talat med Skiljebos Lars Lundqvist som var ordförande i SSK, när Dennis Collander såldes till Örebro. Lite förvånande berättar denne, att ÖSKs försäljning till Hammarby inte kommer att resultera i några vidareförsäljningspengar till västeråsklubben. En sådan klausul fanns visserligen i avtalet mellan de två klubbarna, men den utlöstes bara om spelaren såldes utomlands.

VLT (Mittmediainloggning): Skiljebo går miste om pengar – efter okända detaljen i avtalet

Lite pengar blir det dock för Skiljebo eftersom en solidaritetsersättning skall betalas av Hammarby till Collanders tidigare klubbar Skiljebo och Barkarö. En sådan kan uppgå till maximalt 5 % av försäljningssumman, men den summan reduceras eftersom Collander bara var 19 (eller 20 beroende på om det är faktisk ålder eller födelseår som räknas) då övergången skedde. Dessutom lämnade han Skiljebo då han var 17 och för åren efter det skall det väl inte betalas någon ersättning. Fast exakt hur det är med den saken vet jag inte – får jag väl erkänna.

Från SvFF:s representationsbestämmelser.

Beräkning av solidaritetsersättning
Solidaritetsersättning enligt 10 § ska hållas inne av den nya föreningen och fördelas proportionellt mellan föreningarna enligt spelarens ålder vid den tid då de försåg spelaren med träning och utbildning, enligt följande:
12 år: 5% 18 år: 10%
13 år: 5% 19 år: 10%
14 år: 5% 20 år: 10%
15 år: 5% 21 år: 10%
16 år: 10% 22 år: 10%
17 år: 10% 23 år: 10 %
Om spelare som är yngre än 23 år övergår till en ny förening och solidaritetsersättning ska utbetalas, ska ersättningen vara mindre än 5 %. För varje år som spelarens ålder understiger 23 år ska 0,5 procentenhet av eventuell ersättning räknas av från de 5 % som är huvudregel enligt 10 §.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.