Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Frågetecken för Besara

Fotbollskanalen uppger idag, att det finns en möjlighet att Nabil Besara kommer att lämna ÖSK. Enligt websajten finns det en ”överenskommelse” mellan Besara och Örebro om att 30-åringen kan lämna billigt i vinter. Det här skulle alltså inte (om jag tyder Fotbollskanalen rätt) vara en del av kontraktet mellan spelare och klubb.

Enligt sajten kommer det inte att krävas några större belopp för att köpa loss Besara – några hundratusen kronor lär det röra sig om. För ÖSKs del handlar det väl inte så mycket om att tjäna pengar på försäljningen som att spara in på framtida lönekostnader, vilka säkert är betydande.

– Vi har pratat om allt möjligt men inte landat i något ännu. Just nu har jag kontrakt med ÖSK och förhåller mig till det. Du får ursäkta mig, men jag gillar ÖSK och respekterar fansen, säger Besara om samtalen med ÖSK om läget.

Enligt Besara har det funnits en del intresse från bland annat allsvenska klubbar. Om Besara även fortsättningsvis väljer att bilpendla från Södertälje lär det väl bara vara IK Sirius som ligger inom pendlingsavstånd. För Stockholmsklubbarna och för IFK Norrköping anses han nog vara ”för gammal”. Troligare är väl att det blir en ny utflykt till något av Arabemiraten.

Fotbollskanalen: Allsvenska klubbar jagar Besara – ÖSK kan tvingas sälja billigt

Jag vet inte om jag håller med om att ÖSK kan tvingas att sälja. Visst, det kan finnas en klausul i kontraktet, men det verkar väl ändå snarast vara resultatet av en diskussion mellan spelare och klubb som ligger till grund för detta. I så fall handlar det inte om att tvingas utan om en ekonomisk avvägning från ÖSKs sida.


Tillägg: Fredrik Carlsson förklarar vad som skiljer situationen för Nahir Besara och Jiloan Hamad åt.
NA: Därför kan Besara lämna men Hamad blir kvar i ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.